Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po Bergantovem reklamiranju bureka Rosvita Pesek o čolnu, ki se lahko prevrne

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 12:03 dop

“Kadar so vsi na eni strani čolna, se največkrat prevrne. Trenutna podoba je, kot da je tudi pri opredeljevanju o novem zakonu o RTV tako. Veliko mojih kolegov, sploh v Informativnem programu, se je javno izpostavilo v prid spremembi, torej glasovanju ZA novi zakon. Obsedela bom na drugi strani čolna. V koristnost in splošno dobrobit novega zakona namreč NE verjamem.” Tako je, da je PROTI na družabnem omrežju FB objavila televizijska novinarka in voditeljica Odmevov Rosvita Pesek s fotografijo iz začetka svoje dolge kariere televizijske novinarke in voditeljice.

Mnenje Rosvite proti propagandi Berganta

Objava mnenja na družabnem omrežju je nenavadno ravnanje. Številni novinarji in voditelji RTVS so se v zadnjih dneh namreč kar neposredno vključili v propagandno kampanjo vladnih strank Gibanja Svobode, SD in Levice, ki poskušajo takoj odstaviti celoten vodstva RTVSLO, ker na vrhu niso kadri teh strank.

Del novinarjev se je z vključevanjem v propagandne dejavnosti celo precej osramotil. Sodelovanje v oglaševanju zakon o medijih novinarjem prepoveduje. Voditelj Odmevov Igor Bergant je reklamiral celo boljšo prodajo burekov, da bi skupaj z Niko Kovač in zavodom 8. marec, dosegel politično zamenjavo po njihovem mnenju premalo levega vrha RTV Slovenija. Društvo novinarjev, ki združuje številne novinarje iz največjih medijev, pa je tudi uradno prijavilo, da je v reklamni kampanji na strani vladnih strank. Kako novinarji, ki so člani tega društva, pošteno poročajo o referendumskem dogajanju, če so pa v kampanji ne levi strani, je nekoliko nejasno. Podobno kot društvo novinarjev je storilo tudi manjše Združenje novinarjev in publicistov, ki je na strani opozicijskih strank, te nasprotujejo vladnemu kadrovskemu cunamiju še na vrhu RTV Slovenija.

Mnenje Rosvite Pesek na spletnem omrežju si lahko v celoti preberete na povezavi tukaj

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu