Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Potres v Italiji, ki je stresel tudi Slovenijo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:46 pop

Nekaj minut po sedmi uri je potres stresel Ljubljano in del Slovenije. Center potresa je bil v sosednji Italiji, v bližini Ancone, tresenje pa smo čutili tudi v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH.

Tla so se najbolj stresla po celotni osrednji in severni Italiji. Italijanska tiskovna agencija poroča, da sta prvemu sunku z magnitudo 6,1, sledila še dva z magnitudo 3,1 in 3,4. Spletne strani, ki prikazujejo tresenje tal po svetu, pa poročajo o še več popotresnih sunkih v Italiji z magnitudami tudi čez 4.

Po podatkih spletne strani https://www.emsc-csem.org/#2 je bil epicenter potresa videti tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu