Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Damjanićeva Ninamedia za Mladino: Zmaga Pirc Musarjeve v drugem krogu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:47 pop

Spletni časopis bo do drugega kroga volitev predstavljal in primerjal rezultate objavljenih meritev javnega mnenja. Rezultate prve takšne meritve pred drugim krogom, ki bo čez teden dni, je danes s pomočjo agencije Ninamedia objavil politično levo usmerjen tednik Mladina, ki napoveduje odločno zmago Nataše Pirc Musar. Kot revija Mladina tudi za Ninamedio velja, da to ni nevtralna agencija; lastniško jo obvladuje Nikola Damjanić, ki politično pripada levici. V preglednici prikazujem tudi rezultat prvega kroga volitev, ko je bilo kandidatov več in seštevek dveh najboljših zaradi tega ni sto odstotkov.

Anketiranje so na vzorcu 700 oseb izvajali med 27. do 29. oktobrom. Pri rezultatih Ninamedie je dobro biti previden, v preteklosti se je pokazalo, da so njihove meritve lahko namenjene ustvarjanju javnega mnenja. Nikola Damjanić je v preteklosti zastopal vladne stranke, nazadnje Pozitivno Slovenijo, v programskem svetu RTVS, bil pa je kot predstavnik strank leve sredine tudi nadzornik na STA. V Pozitivni Sloveniji je bil v preteklosti tudi današnji premier Robert Golob, ki od prvega kroga naprej podpira Natašo Pirc Musar. Poslovanje Ninamedie je poslovno povezano z mestno občino Ljubljana Zorana Jankovića, v preteklosti pa, ko gre za povezave z RTV Slovenija, ni bilo vedno vzorne vrste, kar je razkril Spletni časopis:

Zaradi razkritja, da je javni zavod posloval z Damjanićevo Ninamedio, s katero po zakonu ne bi smel, lastništvo je Damjanić, ki je bil programski svetnik, v tistem času začasno izvozil (prikril), je RTVS sčasoma prenehal objavljati meritve te agencije.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu