Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Se je Robert Golob ustrašil Erike Žnidaršič?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:38 pop

Po posebnem pojasnilu iz kabineta predsednika vlade se zdi, da premiera Roberta Goloba danes ne bo v Tarčo Erike Žindaršič, kamor je bil povabljen na soočenje z nekdanjim premierom Janezom Janšo (SDS) v času predsedniških, lokalnih in referendumskih kampanj. Odpoved nastopa je nenavadna.

Vabilo v oddajo je bilo za predsednika največjih strank v državnem zboru takšno:

Tarča je v preteklosti veljala za zelo kritično do prejšnje vlade in je bila občasno, denimo po nastopu znanega “ptiča” Ivana Galeta, tudi zelo priljubljena med politkolesarji ob petkih, katerih besednjak o temnih silah, ki jih je treba onemogočiti, zadnje tedne uporablja premier. Je pa Tarča kljub občasnim profesionalnim zdrsom, ko denimo niso razkrili političnih povezav vabljenih “strokovnjakov” z danes vladajočimi strankami, praviloma ohranjala profesionalni nivo in ta oddaja ni bila tako radikalno pristranska kot Studio City novinarja Mladine Marcela Štefančiča.

Iz vlade so, da se soočenje z Janezom Janšo v Tarči “premieru” Golobu ne spodobi, pojasnili tako:

Pojasnilo Kabineta predsednika vlade o pogojevanju nastopov premiera dr. Roberta Goloba na javni Radioteleviziji Slovenija
Predsednik vlade dr. Robert Golob je v ponedeljek, 24. 10. 2022, prejel vabilo v oddajo Tarča Televizije Slovenija. Od tega dne dalje smo uredniku ter voditeljici oddaje Tarča večkrat povedali, da predsednik vlade v oddajo ne more priti, ter predlagali, da povabijo katerega od podpredsednikov vlade. Tega ustvarjalci oddaje do danes niso storili.  
Predsednik vlade je prejel tudi vabilo za oddajo Odmevi v sredo zvečer in sodelovanje potrdil. Po tem, ko smo njegovo sodelovanje potrdili, pa je TV Slovenija vabilo v omenjeno oddajo preklicala, češ da predsednika vlade dr. Goloba pričakujejo v oddaji Tarča, v kateri naj bi gostoval tudi predsednik SDS Janez Janša. Pričakujemo, da bo dr. Robert Golob na javni Radioteleviziji Slovenija deležen enake obravnave, kot jo je imel bivši predsednik vlade oziroma kot je bila praksa skoraj dve desetletji.

V SDS so večerni dogodek napovedali na družabnih omrežjih tako:


--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu