Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Butalske zgodbe

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:49 pop


V Butalah se vedno nekaj dogaja. Tako so v bližini butalskega parlamenta Butalci pričakali zelo uglednega in dolgoletnega butalskega poslanca, ga nazmerjali in popljuvali. Žal ta primer ni bil edini. Bodo po parlamentarnih počitnicah morali varovati butalske poslance policisti? Ali bodo morali v prihodnosti butalski poslanci ubogati diktat iz ulice? Kam pa vse to pelje?
Seveda so se Butalci ukvarjali z nečim drugim, to je z referendumom za vodo, ki v resnici z vodo ni imel nobene zveze. So pa z večino medijev Butalce zavedli z informacijo, da jim želi butalska vlada vzeti vodo. S še drugačnimi lažmi so pretentali Butalce, da so glasovali PROTI noveli zakona. Evropska Unija je bila pripravljena Butalam pomagati s 25 milijoni € za saniranje in regulacijo rek in potokov, če bi Butalci glasovali ZA. Žal ni bilo tako in tega denarja v Butalah ne bodo dobili.
Nič hudega, pravijo Butalci, glavno je, da smo zmagali in glasovali proti in ohranili pitno vodo in še kaj drugega. Žal je bila obrazložitev novele za vodo pomanjkljiva. Obenem je trajala javna razprava premalo časa. Mnogi mladi so mi povedali, da niso vedeli kako naj glasujejo, ker sta bili obrazložitvi ZA ali PROTI s podobnimi ali identičnimi točkami.

V času kislih kumaric in dopustov se je začel širiti indijski sev Corone z imenom DELTA. Butalski minister za zdravje in direktor NIJZ sta pozvala učence, da se naj vrnejo s počitnic domov do sredine avgusta, da bodo v septembru lahko nadaljevali šolanje v novem šolskem letu. Ko sem to omenil na pikniku, se je znanec razburil in dejal, da delajo na NIJZ slabo in bi jih bilo treba pobiti. Takrat je meni dvignilo tlak in sem se razjezil, da ljudi pa res ni treba pobijati. Z ljudmi se je možno pogovoriti in jim dokazati kaj delajo narobe. Možno jih je tudi odpoklicati in zamenjati. Ne je dejal znanec, ne da se jih zamenjati. Ugovarjal sem mu, da na tem butalskem inštitutu delajo v soglasju z EU v Bruslju. Ni se dal umiriti, nisem mu mogel tudi z dokazi ničesar dokazati, ker tega ni želel slišati. Očitno je šlo za trmastega levičarja oziroma levega fašista. Na žalost jih je vedno več. Ubogi Butalci. Kam bo to pripeljalo v stilu, če nisi z nami, si proti nam in te je treba odstraniti.
Butalski levičarji širijo po medmrežju številne lažnive informacije in žalijo ljudi. V kolikor se desničarji branijo in tudi oni koga ozmerjajo jih na teh portalih opozorijo, da žaljenje ni dovoljeno in jih blokirajo.
Očitno so butalski levičarji nestrpni in bodo težko dočakali nove volitve v Butalah, ki naj bi bile prihodnjo pomlad.

Dušan Čegovnik, Essen 31.07.2021

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu