Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pahor se je zahvalil veleposlaniku Kitajske za respiratorje

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 05/05/2020)

Predsednik Borut Pahor se je danes veleposlaniku Ljudske republike Kitajske Wang Shunqinu zahvalil za posredovanje pri dobavi respiratorjev. Veleposlanik je zagotovil, da bo podjetje, ki dobavlja respiratorje, skrbelo, da bo dobava v Slovenijo tekla, kot je bilo dogovorjeno.

Po prvih 20, ki so prispeli v Slovenijo včeraj, naj bi do začetka prihodnjega tedna prišlo še 100, v roku dveh tednov pa skupno 220.

Veleposlanik je Pahorja seznanil s položajem na Kitajskem in prizadevanji za ponoven zagon gospodarstva. Predsedniku se je zahvalil za podporo in pomoč Slovenije v najtežjih trenutkih.

Slovenija in Kitajska bosta še naprej v vsestranskih humanitarnih, znanstvenih in gospodarskih stikih, z namenom preprečevanja posledic koronavirusa COVID-19, so sporočili iz predsedniške palače.

Posnetek je s srečanja predsednika z veleposlanikom Kitajske:

Predsednik Borut Pahor in veleposlanik Kitajske Wang Shunqin Foto: UPRS
Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu