Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Število okuženih bolj kot pri nas raste na Hrvaškem in v Srbiji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st april 2020, 09:12 pop

Rast števila okuženih s koronavirusom v Sloveniji včeraj ni bila visoka. Je pa še prezgodaj, da bi lahko sklepali, ali je to posledica omejitev gibanj in druženj ljudi, ki jih je država uvedla.

Bolj svareče so številke in trendi v državah na Balkanu, s katerimi smo bili nekoč povezani. V začetku je bilo pri nas krepko več okuženih kot na Hrvaškem in v Srbiji. Po številu okuženih pa je zdaj Hrvaška skoraj že dohitela Slovenijo, številke se povečujejo tudi v Srbiji.

Sta pa Srbija in Hrvaška po številu prebivalstva krepko večji. Primerjave med državami so težke in ne kažejo nujno točne slike, načini testiranja niso enaki.

Slovenije velja tudi v svetovnem merilu za državo, ki izvaja veliko testov.

Na Hrvaškem živi približno dvakrat več ljudi kot v Sloveniji, nekaj čez štiri milijone, v Srbiji pa še krepko več: okoli sedem milijonov.

Število okuženih pa se povečuje tudi v BiH, ki ima 3,5 milijona prebivalcev. Malo pa jih je za zdaj v Severni Makedoniji, ki je po številu prebivalcev podobna Sloveniji.

Po številu mrtvih je med državami, ki so bile nekoč v SFRJ, na vrhu Slovenija z devet, sledi Srbija z osem in BiH s pet.

Podatki, ki jih je o dogajanju v Sloveniji za včeraj objavila naša država so takšni:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu