Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

ZNP: Celo povsem primitivni napadi na novinarje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:38 pop

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) opozarjajo na neupravičene, neprimerne in deloma tudi primitivne napade, ki so jih deležni nekateri novinarji. V izjavi za javnost so zapisali:

“Številnih napadov in zmerjanj je na primer deležen nov voditelj Odmevov Luka Svetina, ki ga je profesor na FDV Marko Milosavljević označil kot strankarskega sodelavca in promotorja, katerega imenovanje ima namen “uničenje oddaje Odmevi, njene kredibilnosti in gledanosti”. Milosavljević se je tako izrekel o novinarju, ne da bi svojo trditev podkrepil s kakršnimkoli dokazom, še preden je le-ta vodil svoje prve Odmeve.

Veliko napadov so bili pred časom (in so še) deležni tudi ustvarjalci oddaje Panorama na TV Slovenija, posebej voditeljica Andreja Gregorič, ki so jih po hodnikih RTV Slovenija obkladali z žaljivkami in zmerjali z “izdajalko”, še preden so sploh pripravili prvo oddajo. Da so bile kritike neupravičene, najbolje dokazuje sama oddaja, ki je narejena profesionalno in po vseh novinarskih standardih.

Izjemno primitivnega napada je bila deležna urednica informativnega programa na TV Slovenija Jadranka Rebernik, katere ime in priimek so v poročilih Radia Slovenija pod krinko, da je šlo za napako, prebrali kot Jadranka Jebenik. Kritike vodenja programov radiotelevizije so seveda dovoljene, a ne na način, da se skuša posameznike osebno razvrednotiti. Presojati in ocenjevati jih je treba izključno na podlagi njihovega dela.

Upravni odbor ZNP, 24. 8. 2022″

Na posnetku je direktor RTVS Andrej Grah Whatmough Foto: DZ/Matija Sušnik
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu