Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Mediji objavljajo odzive na “Ubi Janšo”, ki so ga ljudem prikrili

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th maj 2022, 08:03 dop

Vsi največji mediji so danes, dva dni po dogodku, le opazili, da so bili na petkovih protestih pozivi k umoru Janeza Janše (SDS) in da je posredovala policija, ki je nekoliko umirila gospoda, ki je dalj časa vpil kot jesihar. Med drugim tudi “Ubi Janšo”. Po neuradnih informacijah se zdi, da bi lahko šlo za Ludvika Tomšiča.

Mediji pa so danes začeli objavljati odzive organizatorjev protestov na pozive k umoru Janše, o katerem pa ti isti mediji svojih bralcev in gledalcev prej sploh niso obvestili. Prikrili so ljudem. Dva dni. To je bil velik dosežek slovenskega novinarstva.

V Spletnem časopisu sem o pozivih k umoru Janše poročal v petek s člankom VZKLIKI “UBI JANŠO”, KI SO VAM JIH MEDIJI SKRILI, v nedeljo zjutraj sem objavil še daljši komentar nenavadnega ravnanja medijev, preberete ga lahko tukaj: SRAMOTA NOVINARJEV: “UBI JANŠO”

Organizatorji protesta trdijo, da so sami ovadili moža, ki je pozival k umoru Janše, zaradi retvitanja sporočila na družabnem omrežju pa še poslanca SDS Zvonka Černača.

Niso pa organizatorji nič sporočili o tem, da je bil del njihovih protestov tudi velik plakati z napisom “Smrt Janšizmu…” Ta sicer ni neposreden poziv k umoru, je pa globoko nespodoben in sramoten. Kot bi bilo nespodobno in sramotno, če bi kdo pozival: “Smrt levičarstvu”.

Zdi se, da je dejanje, ki ga očitajo Černaču, z retvitanjem sporočila na družabnem omrežju, v primerjavi z njihovimi lastnimi objavami (Smrt janšizmu…) precej nepomembno in kaže na zelo nenavadno razumevanje pravne države.

Pa še pri očitkih Černaču jih čaka še ovadba zaradi lažne prijave, ki jo je Černač napovedal tako:

Še bolj nenavadno pa je bilo, da so veliki mediji povsem nekritično objavljali očitke organizatorjev. ki so se poimenovali “Proti Koaliciji sovraštva”.

To je pa dodatna sramota in dokaz pristranskosti medijev.

Odziv organizatorjev na spletu je bil takšen:

Eden bolj branih portalov 24ur.com pa je to po STA, ki je v državni lasti, objavil kar tako, da je bil Černač celo na prvem mestu:

V anketi Spletnega časopisa so bralci ravnanje velikih medijev označili zelo kritično:

Glasujete lahko še vedno:

Zakaj mediji niso poročali o pozivih k umoru janeza Janše na protestih v Ljubljani

View Results

Loading ... Loading ...
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu