Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

DVK zavrnila izgon medijev, tudi zaprtih strokovnih kolegijev ne bo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 12:01 pop

Novinarji s tonskim in slikovnim snemanjem ne bodo smeli motiti dela državne volilne komisije, snemali pa bodo tudi poslej lahko seje, je danes odločila državna volilna komisija in s tem ravnala v skladu z opozorilom nekdanjega predsednika Antona Gašperja Frantar, ki je pred sejo opozoril: “Upam, da izgona medijev iz DVK ne bo!”

Člene o prepovedi tonskih in slikovnih snemanj so črtali iz sprememb poslovnika o delu DVK.

Državna volilna komisija bo poskušala celo zagotoviti, če bo za to mogoče pridobiti denar, tudi snemalno tehniko, da bi novinarjem olajšali spremljanje razprav članov na sejah.

Državna volilna komisija je v celoti zavrnila zamisli, da bi o volilnih postopkih po tihem razpravljali že pred sejo ne zaprtem “strokovnem kolegiju”. Vse določbe o tem so po pomislekih, kdo bi na teh kolegijih vse sodeloval in kako bi zagotovili javnost dela, črtali. Seje bo kot doslej pripravljal predsednik vrhovni sodnik Peter Golob, ki je zagotovil članom, da jih bo vse obveščal o morebitnih pomembnih posvetovanjih ali pripravah, ki bodo morda dodatno potekali.

Komisija se je danes prvič posvetovala, kako izvesti predčasne volitve, če v parlamentu dogovarjanje o sestavi nove vlade ne bo uspešno. Ker so takšne postopke v zadnjem desetletju izvajali že večkrat, ni pričakovati večjih težav.

Posnetek je z današnje seje:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu