Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nekulturno je, če kulturni minister Poznič ne odgovori na pismo pomembnega kulturnika

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:42 pop

Slovenski likovnik umetnik Andrej Ajdič me je opozoril, da že od aprila lani čaka na odgovor na pismo, ki ga je poslal ministru za kulturo Zoranu Pozniču.

Ker se mi zdi zelo nenavadno, da minister, ki ima za pomoč vrsto sodelavcev, ne odzove na pismo umetnika, pa čeprav je ta hudo kritičen do slovenske kulturne politike in celo do komunistov, kakor se je v preteklosti imenovala predhodnica stranke, ki ji minister pripada, pismo v celoti objavljam, ministrstvo pa s tem hkrati prosim za pojasnilo, ali res niso odgovorili in zakaj ne.

Več o Avdiču si lahko preberete v recenziji o njegovi knjigi, ki sem jo napisal pred leti, ko mi jo je na otoku Unije podaril založnik Anton Koščak: KNJIŽNO PRIPOROČILO: GOSPOD, KI JE SREČAL HITLERJA, TITA IN PREŽIVEL MEDIJE.

Avdič je med drugim avtor skulpture Vstajenje Jezusa v Medžugorju. Koščak pa je nekoč knjige izdajal tudi sijajnemu Vitomilu Zupanu.

Mnenja med kulturnimi delavci so lahko zelo različna, a že vljudnost od ministra zahteva, da na pismo zaslužnega umetnika, čeprav je ta danes že v letih in upokojen, vsaj odgovori.

In to tudi, če imata povsem različne poglede na kulturo in na politiko.

Celotna vsebina pisma Andreja Ajdiča je takšna:

Pismo ministru za kulturo

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu