Spletni časopis

Nekulturno je, če kulturni minister Poznič ne odgovori na pismo pomembnega kulturnika

(Last Updated On: 08/02/2020)

Slovenski likovnik umetnik Andrej Ajdič me je opozoril, da že od aprila lani čaka na odgovor na pismo, ki ga je poslal ministru za kulturo Zoranu Pozniču.

Ker se mi zdi zelo nenavadno, da minister, ki ima za pomoč vrsto sodelavcev, ne odzove na pismo umetnika, pa čeprav je ta hudo kritičen do slovenske kulturne politike in celo do komunistov, kakor se je v preteklosti imenovala predhodnica stranke, ki ji minister pripada, pismo v celoti objavljam, ministrstvo pa s tem hkrati prosim za pojasnilo, ali res niso odgovorili in zakaj ne.

Več o Avdiču si lahko preberete v recenziji o njegovi knjigi, ki sem jo napisal pred leti, ko mi jo je na otoku Unije podaril založnik Anton Koščak: KNJIŽNO PRIPOROČILO: GOSPOD, KI JE SREČAL HITLERJA, TITA IN PREŽIVEL MEDIJE.

Avdič je med drugim avtor skulpture Vstajenje Jezusa v Medžugorju. Koščak pa je nekoč knjige izdajal tudi sijajnemu Vitomilu Zupanu.

Mnenja med kulturnimi delavci so lahko zelo različna, a že vljudnost od ministra zahteva, da na pismo zaslužnega umetnika, čeprav je ta danes že v letih in upokojen, vsaj odgovori.

In to tudi, če imata povsem različne poglede na kulturo in na politiko.

Celotna vsebina pisma Andreja Ajdiča je takšna:

Pismo ministru za kulturo

Copyright secured by Digiprove © 2020 Peter Jančič
Exit mobile version