Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Volitve: Nočni šok za levico v Veliki Britaniji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th januar 2020, 09:23 dop

Konservativci Borisa Johnsona so odločno zmagali na parlamentarnih volitvah v Veliki Britaniji. To je pokazalo nočno preštevanje glasov. Kot kaže bodo imeli večino vseh glasov. Johnson je napovedal, da to pomeni, da bo dokončal Brexit. V mesecu dni. Rezultati, ki pa še niso dokončni, so takšni:

Rezultat volitev v Veliki Britaniji

Največji poraženec volitev so laburisti, ki jih vodi Jeremy Corbyn, ta se, tako se zdi, poslavlja z vrha stranke. Dilema je le, ali bo šel takoj ali čez nekaj časa, kot se je to po zadnjih volitvah v Sloveniji zgodilo Miru Cerarju (SMC).

Laburisti so izgubljali celo v okrajih, kjer so zgodovinsko veljali za nepremagljive.

Drug veliki poraženec so liberalci. Njihova voditeljica, ki je v kampanjo šla z napovedjo, da bi lahko prevzela celo vlado, Jo Swinson, ni bila izvoljena niti za poslanko. Podobno kot pri nas lani nista bila Alenka Bratušek (SAB) in Karl Erjavec (DeSUS).

Ob konservativcih je zmagovalec volitev še Škotska nacionalna stranka, ki je popravila svoj delež.

Zanimivost volitev je bilo, da so svetovni mediji brez težav prikazovali preštevanje glasov. V Sloveniji je javni nadzor kamer televizij in sicer novinarsko delo v tem času onemogočeno.

Državna volilna komisija pa se zadnje čase dogovarja, da celo na sejah državne volilne komisije, ki vodi postopke, televizijske kamere ne bi bile več dovoljene, češ da motijo delo.

Več o tem “zapiranju” volilnih organov pred nadzorom javnosti v Sloveniji lahko preberete tukaj: DVK ZAPIRA VRATA NADLEŽNIM TV KAMERAM IN SNEMANJEM, ODSTAVILI SO ČAUŠEVIĆA

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu