Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija še ne razkriva, kdo je za napadom na klub Tiffany

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 19th november 2019, 03:00 pop

“Policisti v zadevi še vedno zbirajo obvestila, zaradi interesa preiskave pa
vam več podrobnosti ne moremo posredovati,” so mi iz ljubljanske policije danes odgovorili, ali je kaj novega pri preiskovanju, kdo je v ozadju napada na klub Tiffany na Metelkovi v Ljubljani.

Kot sem poročal je policija včeraj sporočila, da je v petek ob šestih zjutraj skupina oseb prišla do zaprtega gostinskega lokala, kjer je poškodovala vrata in okna na objektu. Med dejanjem so pozivali osebe, da naj pridejo iz lokala, nato pa s kraja zbežali. Nihče ni bil poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov premoženjske škode.

Iz Kluba Tiffany so sporočili, da so napadalci vpili “kje ste pičke, pridite ven, pedri!”, zaposleni pa so se zabarikadirali v stavbi. Nekoliko presenetljivo se je takoj po dogodku, ko policisti še niso nič sporočili, kaj je v ozadju, odzval premier Marjan Šarec in kar dva evropska poslanca SD.

To je sporočil premier:

“Napad na klub Tiffany v Ljubljani je strahopetno, bedno dejanje. Žal tovrstno nasilje ni osamljen primer v naši družbi. Prepričan sem, da bodo pristojni organi opravili svoje delo in izsledili storilce.”

Za zdaj, tako se zdi, policija še ni izsledila storilcev. Je pa nenavadno burne odzive sprožila anketa, ki sem jo ponudil bralcem, da lahko povedo svoje mnenje, kdo bi lahko bil v ozadju napada. Kot opcije sem ponudil, da so v ozadju levi, desni, verski skrajneži ali pa nič od tega.

Odgovori v prvem dnevu so bili razporejeni tako:

Za vprašanji je logika. Enake pravice za vse in varstvo drugačnih so pridobitev liberalnega zahoda.

Teh pravic pa nikoli niso posebej spoštovali skrajno desni in skrajno levi totalitarni režimi v Evropi.

Tudi socialističen sistem, v katerem smo živeli v nekdanji Jugoslaviji, se je na pravice ljudi požvižgal in jih kratil.

Ko gre za anketo je morda presenetljivo, da je najmanj odgovorov, da so v ozadju verski skrajneži, kar kaže, da bralci pretežno ne verjamejo, da bi verske skupnosti spodbujale tovrstno nasilje.

V spletni anketi, ki kaže mnenje bralcev, kaj bi lahko bilo v ozadju in nima nobene ambicije, da bi bila raziskava javnega mnenja, lahko še sodelujete:

Kdo je za napadom na klub Tiffany?

View Results

Loading ... Loading ...

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu