Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Milan Zver EU nosilec SDS in SLS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th april 2019, 09:38 dop

Milan Zver bo nosilec skupne EU liste SDS in SLS, ki sta jo v stavbi Smelta v Ljubljani skupaj predstavila predsednik SDS Janez Janša in SLS Marjan Podobnik. Na listi bodo, kot sem že napovedal, ob Zveru še trije evropski poslanci: Romana Tomc, Patricija Šulin in Franc Bogovič. V spodnjem delu pa še nekdanji mariborski župan Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan. Skupna lista bo poimenovana po obeh strankah, katerih imena so blagovna znamka, obe sta v slovenski politiki že 30 let in ni nobene nevarnosti, da bi se katera poimenovala po predsedniku, je na novinarsko vprašanje odgovoril predsednik SDS Janez Janša. Na posnetku predstavitev skupne liste SDS in SLS:

Predstavitev liste kandidatov SDS v Smeltu Foto: P.J.

Stava na zmagovitega kandidata

Zver je bil nosilec liste že dvakrat, pred petimi leti je zbral 58.041 prednostnih glasov, s čemer je takrat krepko prehitel drugega najuspešnejšega Lojzeta Peterleta s 32.720, Igorja Šoltesa s 30.687 in Iva Vajgla s 31.569 glasovi. SDS je pred petimi leti s 24,8 odstotnim deležem zmagala in dobila tri poslance. Da je prepričan, da bodo tudi 26. maja zmagali, je na predstavitvi povedal Zver, ki pa pričakuje trd boj. SLS je bila skupaj z NSi Mateja Tonina pred petimi leti na drugem mestu s 16,6 odstotka, vsaka od teh dveh strank je dobila po enega evro poslanca. Verjamem Igorja Šoltesa, Desus Karla Erjavca in SD Dejana Židana so dobile po sedež. Rezultat volitev petimi leti je bil tak:

Rezultat evropskih volitev leta 2014

V anketi lahko izberete, katero evropsko listo bi volili. V nabor so vključene tiste, ki so doslej to napovedale in razkrile nosilce teh list.

Katero evropsko listo bi volili?

View Results

Loading ... Loading ...

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu