Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sodišče poziva 145 let staro Jero, naj se zglasi

(Last Updated On: 29/10/2019)

Sodnica Vanja Tinta Tavčar je v zadnjem tednu objavil oklic, s katerim poziva Jero Petrovčič, da se v treh mesecih oglasi na sodišču.

Hkrati poziva vse, ki kaj vedo o Jeri, da to sporočijo sodišču.

Primer je nenavaden, ker sodišče povzema, da je bila Jera rojena marca 1874 kot hčerka Stefana in Marie Lingar (Ungar). Stara je torej, če se bo oglasila sodišču, že 145 let. Če je še živa, je najstarejša Slovenka, pa tudi na ravni sveta ni slišati o starejših.

Leta 1889 je Jera, ki je bila ob rojstvu poimenovana Gertrud, rodila nezakonsko hči Marijo, pozneje se je poročila in prevzela priimek Petrovčič. Zadnji uradni podatek o pogrešani, ki bi se naj preselila v ZDA, je iz leta 1922 o tem, da je prejela v last nepremičnino v Preserju, opozarja sodišče. Nazadnje je bivala na Preserju 9.

Če se pogrešana v treh mesecih ne bo oglasila okrajnemu sodišču v Ljubljani in s tem dokazala, da je še živa in ne bo drugih tovrstnih obvestil, jo bo sodišče razglasilo za mrtvo.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 4.170 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu