Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sodišče poziva 145 let staro Jero, naj se zglasi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:03 dop

Sodnica Vanja Tinta Tavčar je v zadnjem tednu objavil oklic, s katerim poziva Jero Petrovčič, da se v treh mesecih oglasi na sodišču.

Hkrati poziva vse, ki kaj vedo o Jeri, da to sporočijo sodišču.

Primer je nenavaden, ker sodišče povzema, da je bila Jera rojena marca 1874 kot hčerka Stefana in Marie Lingar (Ungar). Stara je torej, če se bo oglasila sodišču, že 145 let. Če je še živa, je najstarejša Slovenka, pa tudi na ravni sveta ni slišati o starejših.

Leta 1889 je Jera, ki je bila ob rojstvu poimenovana Gertrud, rodila nezakonsko hči Marijo, pozneje se je poročila in prevzela priimek Petrovčič. Zadnji uradni podatek o pogrešani, ki bi se naj preselila v ZDA, je iz leta 1922 o tem, da je prejela v last nepremičnino v Preserju, opozarja sodišče. Nazadnje je bivala na Preserju 9.

Če se pogrešana v treh mesecih ne bo oglasila okrajnemu sodišču v Ljubljani in s tem dokazala, da je še živa in ne bo drugih tovrstnih obvestil, jo bo sodišče razglasilo za mrtvo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu