Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Koalicija s SNS izvolila Zajca in Šebedra

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 14/04/2019)

Koalicijski poslanci so ob pomoči vseh štirih iz SNS Zmaga Jelinčiča Aleša Šebedra (LMŠ) in Simona Zajca (SMC) izvolilo za nova ministra za zdravje in za okolje. Za je bilo 49 poslancev. Poslanci Levice Luke Meseca, ki so s koalicijo dogovorjeni, da ne smejo biti proti, ni pa nujno, da so za, so se glasovanja vzdržali. Enako je storila NSi Mateja Tonina. Proti pa je bilo 20 poslancev SDS Janeza Janše. Grafično je bil razplet glasovanja takšen:

Oba nova ministra sta takoj prisegla. Šebeder je po prisegi poslancem povedal:


“Zahvaljujem se za izkazano zaupanje.  Zavedam se odgovornosti ministra za zdravje in jo tudi sprejemam. Odgovornosti, ki ni majhna in ni lahka. Ni osebe, ki se ne bi osebno ali preko svojih bližnjih srečala z zdravstvenim sistemom. Bolezen ne izbira ne levo in ne desno. Ne izbira barv, ne izbira prepričanj. Ne izbira družbenega statusa in ne izbira materialnega položaja. Verjamem, da se vsi tega zavedamo, da bomo dobro sodelovali in skupaj sprejemali odločitve, ki bodo v danih razmerah najboljše za naše državljane in državljanke. Če ne bomo delali skupaj, ne bo to poraz zgolj še enega ministra ali še ene vlade, temveč bo to poraz prav vseh nas, predvsem Slovenk in Slovencev…” 


Simon Zajc, na posnetku je, ko prisega, je bil krajši:

“Rad bi rekel hvala vsem, ki ste glasovali za. Kot minister se bom trudil vsak dan, da bom to vaše zaupanje opravičil, želim si pa, da bi z vsemi vami dobro sodelovali, ker verjamem, da bomo na ta način za okolje naredil še več.”Minister za okolje Simon Zajc Foto: DZ/Matija Sušnik
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu