Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janković ruši zdravstveni dom na Kvedrovi v Ljubljani

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:03 dop

Stavba, v kateri deluje zdravstveni dom, bo delovala največ še do novega leta. Potem bo porušena. Leto ali dve bo trajalo, da bo zgrajena nova. Za ta čas si morajo okoliški prebivalci zdravnike in zobozdravnike najti drugod po Ljubljani. V novo stavbo bo, ko bo zgrajena, morda preseljena tudi knjižnica iz blokov streljal stran in še kakšna dejavnost, je pred zdravstvenim domom na Kvedrovi ulici danes pojasnjeval predsednik četrtne skupnosti Nove Jarše Bojan Hajdinjak.

Nihče ni nič vedel

Na manjšem protestnem zborovanju, ki se ga je udeležilo nekaj deset okoliških prebivalcev, ki doslej niso bili obveščeni o načrtih mestnih oblasti, ki jih vodi Zoran Janković, je prišel tudi poslanec Anže Logar (SDS). Na video posnetku lahko poslušate Hajdinjaka, ki se opravičuje za slabo obveščanje in pojasnjuje, da tu leto ali dve ne bo več zdravnikov in zobozdravnikov in da je zadnji zdravnik Goran Mitrović tudi že pred časom odpovedal delovno razmerje:

Na fotografiji poslanec SDS Anže Logar opazuje šefa četrtne skupnosti Hajdinjaka, ob Hajdinjaku je mestna svetnica SDS Ida Medved.

Foto: P.J.

Hajdinjak je med drugim pojasnil, da je zdravnik Goran Mitrović že pred časom odpovedal delovno razmerje v zdravstvenem domu, ki ga namerava mesto porušiti in da v domu dejansko delata le še dve zobozdravstveni ordinaciji.

Poiščite si nove zdravnike

Ta informacija me je, ker je to tudi moj osebni zdravnik, na zborovanju nekoliko presenetila. Doslej me nihče ni nič obvestil, da osebnega zdravnika tam že spet nimam več in da bodo celo zdravstveni dom porušili.

Na spletni strani zdravstvenih domov v Ljubljani je objavljena informacija, da Mitrović, ki je prišel pred leti iz Beograda, delo opravlja le še ta teden in da si bo treba iskati novega.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu