Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vprašanja Šarcu: Kako boste ščitili mejo in za Prekmurje skrbeli bolje od Orbana?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd junij 2019, 10:49 dop

V tednu, ko se bodo odprla volišča za evropske volitve, bo premier Marjan Šarec (LMŠ) Zvonku Černaču (SDS), na začetku majske redne seje DZ danes odgovarjal na vprašanje, kako vlada ščiti schengensko mejo in kako namerava ustaviti množične nezakonite prehode meje, Jožefu Horvatu (NSi) pa, kaj bo storil, da bi Prekmurje res združili z matično domovino in to ne le v besedah, tudi v ekonomskem, socialnem in razvojnem smislu.

Se Orban bolj trudi kot Šarec?

Horvat se s tem odziva tudi na strašenja v medijskem prostoru pred vplivom Madžarske, ker se je gospodarski položaj, kar državo vodi Viktor Orban, v primerjavi s preteklosti popravil in lahko nekoliko bolj pomagajo svoji manjšini na naši strani, slovenska država pa se doslej ni zelo izkazala pri poskusih, da bi zmanjšala razvojni zaostanek te regije.

Tretje opozicijsko vprašanje bo od šefa nacionalistov Zmago Jelinčič o “pozicioniranju v balkanski problematiki”, nanašalo se bo, je napovedal, na spreminjanje ozemeljske celovitosti in suverenosti držav. Četrto vprašanje, ki pripada koalicijskim strankam, bo Matjaž Han (SD) uporabil, da razčisti dileme o dolgotrajni oskrbi starostnikov. Posebnost tega mandata, da vsakič na eno vprašanje mimo določb poslovnika dobi še koalicijska Levica, ker se dela, da je opozicija, bo tokrat uporabil Luka Mesec za vprašanje o posledicah podnebnih sprememb.

Šebeder teden v Švici

Premier bo na poslanska vprašanja odgovarjal točno opoldne, pozneje pa do večera še ministri. Vlada je napovedala, da bodo tokrat manjkali le trije: kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki bo danes na obeležitvi svetovnega dneva čebel v Rimu, minister za zdravje Aleš Šabeder, ki bo do torka prihodnji teden (več kot teden dni) na zasedanju generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije v Ženevi v Švici in minister za okolje in prostor Simon Zajc, ki bo danes in jutri na neformalnem svetu ministrov EU v Bukarešti.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu