Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Maja Sunčič: “Jančič je novinarski fake news podn!”

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/08/2018)

“Peter Jančič je še eden od Janševih propagandistov in utelešenje lažnih novic. V svoji ideološki zaslepljenosti Jančič očitno sam verjame svoji propagandi, zato se čuti poklicanega, da mi v imenu svojega vodje ukazuje, kako naj pišem. Res, kakšen novinarski fake news podn!”  To je v komentarju v reviji Reporter, ker sem se v kolumni pred dobrim tednom dotaknil tudi njene prejšnje kolumne, v kateri je opisovala dogajanje v politiki, zapisala Maja Sunčič.

Zakaj se je kolumnistka razjezila?

Povezava na komentar, ki je razjezil kolumnistko revije Reporter Majo Sunčič, da me je ozmerjala za “fakenews podn”

Proti kritikam nimam nič. Zanimive so. Maja Sunčič se je tako užaljeno odzvala na komentar z naslovom ODSTAVITI TONINA ALI CEL DRŽAVNI ZBOR” v katerem opisujem dogajanje, ko so predsedniki levo sredinskih strank pred volitvami novinarjem in javnosti zagotavljali, da se z Janezom Janšo po volitvah ne bodo niti pogovarjali o vladanju in kako so to zavezo skoraj do onemoglosti ponavljali tudi zadnje tedne, kar so volitve pokazale, da lahko kvečjemu Janša vzame v vlado njih.

Nadaljevanje, v katerem omenjam Majo Sunčič, je takšno:

“Z nepripravljenostjo pogovarjati se z Janšo so stranke z leve onemogočile, da bi sestavljanje oblasti vodila desna stran, torej Janša. Po takšnem izsiljevanju vodilnega položaja zase, pa bi kot manjšega partnerja za lepši videz vključile Tonina, ki se kot demokrat pogovarja z vsemi. Tonin jim je pokazal, da odprtost za pogovor ne pomeni slabosti in naivnosti, kar je sprožilo precej burnih reakcij levo usmerjenih novinarjev in urednikov, ki so še malo prej Tonina kovali v zvezde, kako se umika izpod sence Janeza Janše. Nenadoma je zanje postal blefer in skoraj vohun Janše v bleščečih dogovarjanjih na levi sredini. Presenetljivo pestro je bilo tudi v bolj desnem delu medijske krajine, ker je v Reporterju Maja Sunčič objavila še eno od svojih precej revolveraških kolumen, tokrat z zelo podobnim stališčem kot ga je zastopal šef SD Dejan Židan: da si je Janša sam kriv, ker strank z levice in sredine ni spravil k sebi. Na desni je bilo kar nekaj užaljenih odzivov, pokrižal bi se najbrž celo pokojni Danilo Slivnik, ki ni bil kak veren mož, a Sunčičeva je očitno odločna ženska, ob kateri Silvestru Šurli zanesljivo ni dolgčas. Ne piše tako izjemno kot je nekoč Slivnik, a je bolj razumljiva in zabavna kot je bil tam Janez Markeš. In če so na Mladini preživeli z Bernardom Nežmahom, ki si je drznil kritizirati leve oblasti, je na desni pač Maja kdaj za pestrost blizu idejam Židana in Janeza Pogorelca (NSi). Povrhu bo kdaj drugič tudi po omenjenima udarila z nič manjšo vnemo.”

Kje je Maja v tem komentarju našla ukazovanje, kako naj piše, ne vem. Da je bilo stališče o vlogi Janeza Janše po volitvah, ki ga je zastopala, podobno Židanovemu ali Pogorelčevemu, kar sem zapisal, pa ni tako huda stvar, da reagira tako prizadeto in užaljeno čez  menda “fakenews podn”.

Presodite sami.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (15)

Disqus Comments (15)

https-spletnicasopis-eu