Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kdo kandidira in s koliko denarja?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 26/04/2019)

V letnih poročilih, ki so bila objavljena ta mesec, so morale stranke prikazati, koliko so jih stale različne volilne kampanje. Pregled za vse stranke pokaže, da je za kampanje največ 872.832 evrov lani porabila SDS Janeza Janše, ki je bila tudi relativna zmagovalka volitev poslancev in volitev v občinske svete. Po rezultatu na teh volitvah stranke dobijo redne mesečne dotacije, ki so najpomembnejši vir denarja. Na drugem mestu po vsoti za kampanje je bila SMC Mira Cerarja, ki pa je ena večjih poraženk lanskih volitev, na tretjem mestu pa SD Dejana Židana, ki je dosegla vloženemu ustrezen rezultat. Ta stranka nima poravnanih vseh stroškov kampanj iz davne preteklosti.

Zelo nizke vsote predvsem za lokalne kampanje sta prijavili Levica Luke Meseca in LMŠ Marjana Šarca, ki sta se na lokalnih volitvah tudi slabo odrezali. Podatki o porabljenem denarju iz letnih poročil strank so takšni:

Stroški kampanj za DZ in lokalne volitve
Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu