Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Referendum: Razpustiti vlado Roberta Goloba za predčasne volitve

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 18th marec 2024, 04:16 pop

Po inflaciji posvetovalnih referendumov vladnih strank in NSi je danes dva predlagala še največja opozicijska stranka SDS: o nastanitvah nezakonitih migrantov v Sloveniji in o razpustitvi vlade, ki jo vodi Robert Golob. Zadnje tedne je Svoboda predlagala referendum o rabi konoplje v medicinske namene, vladna koalicija o evtanaziji in o sistemu volitev poslancev, ki že desetletja ni v skladu z ustavo, ker ljudje nimajo vpliva na izvolitve posameznikov, NSi pa je predlagala referenduma o poučevanju srbščine in albanščine in ukinjanju rabe drv za kurjavo, štiri parlamentarne stranke (Svoboda, SDS, NSi in SD, brez Levice) pa o rabi nuklearne energije v prihodnosti.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je ob predstavitvi referenduma za predčasne volitve opozorila, da ankete kažejo, da ljudje menijo, da je vlada Roberta Goloba najmanj uspešna vlada v zgodovini Slovenije, kar 70 odstotkov ljudi namreč meni, da vlada ne dela dobro.

Vlada in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič Foto:DZ/Teja Perko

Iz SDS so sporočili:

“Namesto, da bi se vlada ukvarjala z razvojnimi vprašanji, demografijo, reformo na področju zdravstva, razbremenitvijo gospodarstva, davkoplačevalk in davkoplačevalcev, se ukvarja predvsem in skoraj izključno s kadrovanjem ter obračunava z drugače mislečimi, oškodovanjem javnih financ, negospodarnim ter nesmotrnim upravljanjem z javnimi sredstvi. Prav iz tega razloga poslanska skupina SDS predlaga posvetovalni referendumu o zaupanju v Vlado Republike Slovenije s sledečim vprašanjem: »Ali ste za to, da Vlada Republike Slovenije, ki jo vodi dr. Robert Golob, zaključi s svojim mandatom in se razpišejo predčasne volitve poslank in poslancev v Državni zbor?«

Poslanec Andrej Kosi je poudaril, da nezakonito prehajanje meja trenutno predstavlja največji varnostni izziv za Slovenijo pa tudi za druge države članice Evropske unije. V nadaljevanju je izpostavil, da je vlada sprejela sklep, da se na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi organizirata izpostavi azilnega doma. Omenjeni sklep je negativno presenetil tako oba župana kot same prebivalce. Sprejet je bil brez predhodnega obvestila lokalnih skupnosti, županov in občanov. Nihče s strani vlade in ostalih pristojnih institucij jih ni predhodno obvestil, kaj šele, da bi jih vprašal za mnenje in pridobil soglasje.

Poslanska skupina SDS zato predlaga posvetovalni referendum o nastanitvah nezakonitih migrantov v Republiki Sloveniji z naslednjim vprašanjem: »Ali ste za to, da se v Republiki Sloveniji gradijo novi azilni domovi in njihove izpostave za nastanitev nezakonitih migrantov?«

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu