Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zver za SDS in SLS predal listo DVK, prihaja še večina drugih strank

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/10/2019)

Kot tretji je zjutraj kandidatno listo za evropske volitve državni volilni komisiji (DVK) za koalicijo SDS in SLS predal Milan Zver. Pred njim sta listi prejšnji teden že vložila Zmago Jelinčič za SNS in Bojan Dobovšek za Dobro državo.

Danes in jutri pa bo liste vložila še večina drugih strank: še danes LMŠ Marjan Šarca, Domovinska liga Bernarda Brščiča, Nova Slovenija Mateja Tonina in SAB Alenke Bratušek. Za jutri so predajo list napovedali še SD Dejana Židan, DeSUS Karla Erjavca, za pet pred poldnevom v sredo pa je vložitev liste napovedal tudi Andrej Šiško… Iz Gibanja Zedinjena Slovenija, ki ga vodi, pa je Anica Bidar sporočila še, da se Šiško v naslednjih dneh med volilno kampanijo odzval na povabilo in obiskal Katalonijo.

Bo še kak padalec?

Za zdaj kaže, da bo na volitvah nastopilo okoli petnajst strank. Pred petimi leti jih je bilo 16. Pred desetletjem pa 12. Skrajni rok za vložitev list se bo iztekel v petek ob polnoči.

Predsednik DVK Anton Gašper Frantar je zjutraj, ko mu je Zver predal podpise, dejal, da upa, da tokrat ne bo ob izteku roka ponoči komisija dobila kakšnega slabo pripravljenega predloga, ki bi ga morali zavrniti in bi potem bili pravni spori. To bi zamaknilo priprave na izvedbo volitev tik pred prazniki. Prihodnji teden v torek bi moralo biti žrebanje vrstnega reda na glasovnicah.

Frantar je opozoril tudi, da 26. maja rezultat tokrat ne bo znan hitro, do 23. ure jih državna volilna komisija ne bo smela objaviti, ker se bodo šele takrat zaprla volišča v Italiji. Na posnetku kandidati Milan Zver in kandidati skupne liste SDS in SLS ob vlaganju kandidature:

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu