Spletni časopis

Zver za SDS in SLS predal listo DVK, prihaja še večina drugih strank

Milan Zver in Romana Tomc Foto: Peter Jančič

(Last Updated On: 03/10/2019)

Kot tretji je zjutraj kandidatno listo za evropske volitve državni volilni komisiji (DVK) za koalicijo SDS in SLS predal Milan Zver. Pred njim sta listi prejšnji teden že vložila Zmago Jelinčič za SNS in Bojan Dobovšek za Dobro državo.

Danes in jutri pa bo liste vložila še večina drugih strank: še danes LMŠ Marjan Šarca, Domovinska liga Bernarda Brščiča, Nova Slovenija Mateja Tonina in SAB Alenke Bratušek. Za jutri so predajo list napovedali še SD Dejana Židan, DeSUS Karla Erjavca, za pet pred poldnevom v sredo pa je vložitev liste napovedal tudi Andrej Šiško… Iz Gibanja Zedinjena Slovenija, ki ga vodi, pa je Anica Bidar sporočila še, da se Šiško v naslednjih dneh med volilno kampanijo odzval na povabilo in obiskal Katalonijo.

Bo še kak padalec?

Za zdaj kaže, da bo na volitvah nastopilo okoli petnajst strank. Pred petimi leti jih je bilo 16. Pred desetletjem pa 12. Skrajni rok za vložitev list se bo iztekel v petek ob polnoči.

Predsednik DVK Anton Gašper Frantar je zjutraj, ko mu je Zver predal podpise, dejal, da upa, da tokrat ne bo ob izteku roka ponoči komisija dobila kakšnega slabo pripravljenega predloga, ki bi ga morali zavrniti in bi potem bili pravni spori. To bi zamaknilo priprave na izvedbo volitev tik pred prazniki. Prihodnji teden v torek bi moralo biti žrebanje vrstnega reda na glasovnicah.

Frantar je opozoril tudi, da 26. maja rezultat tokrat ne bo znan hitro, do 23. ure jih državna volilna komisija ne bo smela objaviti, ker se bodo šele takrat zaprla volišča v Italiji. Na posnetku kandidati Milan Zver in kandidati skupne liste SDS in SLS ob vlaganju kandidature:

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič
(Visited 353 times, 1 visits today)
Exit mobile version