Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija pričakuje “velik porast števila ilegalnih prehodov meje”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th april 2019, 09:39 dop

“Z izboljšanjem vremenskih razmer zopet pričakujemo velik porast števila ilegalnih prehodov, saj je število ilegalnih prehodov že v prvih dveh mesecih večje od lanskoletnega v enakem obdobju. Struktura ilegalnih migrantov po državljanstvu se spreminja, opazno je povečanje števila
državljanov Maroka,” tako položaj ocenjuje policija v poročilu o ilegalnih migracijah v februarju letošnjega leta. To nihanje števila nezakonitih prehodov meje je takšno:

Nihanje števila prehodov meje

Policija opozarja, da je: “Znaten je delež tistih ilegalnih migrantov, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito. Po nastanitvi v azilnih kapacitetah pogosto nadaljujejo pot v svoje dejanske ciljne države. Med njimi je opazno največ državljanov Alžirije.”

S tem opisujejo značilnost naše ureditve, s katero država omogoča migrantom, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v EU, beg preko države na zahod, pri tem tihotapljenju oblast logistično pomaga in ga sofinancira z davkoplačevalskim denarjem. Če migrantu uspe priti na črno čez mejo in zahtevati azil, zanj ni več pristojna policija. Politika vladnega urada za begunce, ki prevzame odgovornost, pa je, da prosilca iz meje prepeljejo v azilni dom, od tam pa lahko takšni prosto potujejo, kamor želijo. Velikanska večina “prosilcev” izgine, še preden država odloči, ali imajo res pravico do azila. Na notranjem ministrstvu v teh primerih sčasoma ustavijo postopke, ker je “azilant” izginil. Slovenski sistem je razlog, da se množice migrantov iz različnih držav zgrinjajo v BiH in imajo tam zaradi tega oblasti precej težav. Podatki, da azilni sistem naše države služi predvsem za tihotapljenje, so takšni:

Strukturni podatki dodatno kažejo, da so prosilci za azil povečini iz daljnih držav, ki bi si varnost lahko zagotovili že veliko prej, nenazadnje na Hrvaškem od koder prihajajo. Veliko jih je bilo prva dva meseca predvsem iz Alžirije, Maroka in Afganistana, kažejo podatki MNZ:


Število migrantov, ki nam jih vrnejo sosednje države narašča. Iz Avstrije so februarja vrnili 14 migrantov (lani v tem času 5), iz Italije 27 (lani 5), 43 smo jih dobili vrnjenih na letališču (lani 20). Drastično pa se je povečalo število vrnjenih iz Slovenije na hrvaško. Februarja je bilo vrnitev 296, lani 76. V Italijo smo vrnili 15 migrantov (lani 3).

Celotno poročilo policije o nezakonitih migracijah za februar je takšno:

Poročilo policije o migracijah za februar
Poročilo policije o migracijah za februar
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu