Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pretresi: Odstopil Vilfan, Krajčič umika odstop

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 29/03/2019)

Po ministru za okolje Juretu Lebnu je odstopil še od novega leta premierov državni sekretar Peter Vilfan. Vilfan, ki junija ni bil izvoljen za poslanca, je sporočil, da se s tem tudi umika iz politike. V državnem zboru pa je postalo nekoliko napeto, ker je poslanec LMŠ Darij Krajčič novinarjem zaupal, da razmišlja, da bi umaknil svoj odstop zaradi sendviča, ki ga ni plačal čisto takoj, ker ga v trgovini nasproti parlamenta prodajalci niso bili pripravljeni opaziti. Celo ko je odšel brez plačila, jih to ni zmotilo in Krajčiča še niso opazili. So pa ga zaznali gledalci televizije, ko je dogodek nekaj pozneje opisal na seji odbora za kmetijstvo.

Presenečeni svetovni mediji

Po javni “samoprijavi”, kot je to, da je odšel brez plačila, sam pred kamerami opisal Krajčič, in ko ga je predsednik odbora Franc Breznik (SDS) opozoril, da je le treba plačati, se je Krajčič vrnil v trgovino in poravnal račun. Dan pozneje je predsedniku DZ Dejanu Židanu (SD) poslal odstopno izjavo. V LMŠ trdijo, da se je za to odločil sam, nihče ga ni prepričeval. Krajčič tudi ni bil žrtev hudih medijskih pritiskov kot je slišati. Odstopil je tako hitro, da mediji, ki nimajo veliko novinarjev v državnem zboru, še niso imeli časa resno pisati o vsem skupaj. Je pa močno odmevalo, ko je odstopil. Tudi svetovno, kjer se je v najbolj udarne termine prebila informacija, da je poslanec odstopil zaradi kraje sendviča. Ker je to redko, najbrž.

Seznanitev z odstopom Krajčiča so v državnem zboru načrtovali za ponedeljek točne opoldne. Tako je videti načrt dela parlamenta za ponedeljek:

Če poslanec Krajčič odstopno izjavo, ki jo je poslal Židanu, umakne, bo s časovnice šel tudi odstop. Ni čisto jasno, kako bodo mediji pa svetu obvestili svojo publiko, da je šlo pri slovenskem poslancu, ki je odstopil zaradi kraje sendviča, za fake news, ker ni odstopil zaradi sendviča. To je le napovedoval in razmišljal, potem pa si je premislil. Nad negotovostjo Krajčiča so presenečeni v njegovi stranki. O tem, da razmišlja o umiku odstopa, je namreč najprej povedal novinarjem, stranke pa ni obvestil. V DZ doslej še ni informacij, da bi že dobili obvestilo o umiku odstopne izjave. Čas, da poslanec to stori, je v ponedeljek do poldneva.

V primeru, če si Krajčič premisli, bo posledice čutil Nik Prebil, ki bi prihodnji teden moral prevzeti poslanski izpraznjen sedež. Ne bo (še) poslanec.

Kako bi moral ravnati Darij Krajčič?

View Results

Loading ... Loading ...

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu