Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec sprejel odstop Lebna, zahteva odhod Topolka in še koga

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th marec 2019, 06:24 pop

“Odločitev je bila izjemno težka,” je premier Marjan Šarec povedal, da se je po pogovoru z ministrom za okolje Juretom Lebnom sprejel odstop. “Ponudil mi je svoj odstop in to že včeraj,” je o Lebnu, ki bo delo ministra opravljal do imenovanja naslednika, povedal Šarec in dodal, da se mu ne zdi prav, da bi ceno za dogodke iz preteklosti nosil le minister, ki ga zelo ceni, ker je dobro delal. Premier je bil videti nejevoljen in je večkrat ponavljal, da odstopa tega minsitra ni želel.

Ne bodo le psi lajali

Šarec zdaj pričakuje odstop šefa direkcije za infrastrukturo Damirja Topolka. Če ne bo odstopil pa, da ga bo razrešila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek (SAB). Da bodo odšli, Šarec pričakuje tudi od vseh drugih, “ki smo jim bili priča v raznih korespondencah”. Šarec pričakuje, da bo Bratuškova zagotovila, da Leben ne bo žrtev, psi bodo lajali, karavana pa bo šla dalje. Razkrita elektronska dopisovanja Šarca niso prepričali, da je Leben komu naročil naj izbere tega ali onega izvajalca za izdelavo makete. Odstop Topolka pa je po mnenju premiera nujen, ker je rekel, da je šlo le za računsko napako. “Če je minister sprejel odgovornost za nekaj, kar se niti ne tiče njegovega sedanjega dela, je prav, da tudi drugi nosijo svojo odgovornost,” je dejal Šarec. Od SMC Mira Cerarja pričakuje, da mu bodo ponudili enako dobrega kandidata za ministra kot je bil Jure Leben. Z Lebnovim pristopom do dela je bil zelo zadovoljen, je večkrat ponovil Šarec. Če kandidat, ki mu ga bodo predlagali za naslednika, ne bo enako dober, ga bo zavrnil in bo poiskal ministra izven te stranke, je dejal premier, ki je opozoril tudi, da je primer maketa, ki se že kar dolgo časa vrti v medijih, zadeva preteklega mandata. Čudi me, zakaj je to prišlo šele po toliko časa na plano, je dejal Šarec.

Leben bo delal dokler…

Premier je na začetku nastopa pred novinarji opozoril celo, da sta odločitev, da ga umakne, sprejela skupaj z ministrom Lebnom po dolgem pogovoru pred tem. Šarec je dejal: “Odločila sva se, da bi v teh pregretih razmerah težko opravljal svoje delo naprej, odločitev je bila izjemno težka.” Če preiskave ne bodo pokazale nič o vpletenosti Lebna v nečednosti v projektu maketa, in se bo torej pokazalo, da je kar trdi Leben res, bo Šarec z njim sodeloval naprej v drugi obliki. “To ni zaključek, ohranjava stike naprej. Počakali pa bomo na rezultate preiskave, nekdo je bil že spet v naprej obsojen, odločila sva se, da je to prava pot,” je povedal Šarec.

“Verjamem, da bodo v SMC razmisli, koga bodo predlagali za naslednika,” je povedal Šarec, ki je ocenil, da so primeri Marka Bandellija, Dejana Prešička in Jureta Lebna različni, in jih ni mogoče kar dati na iste vatle, kar počnejo mediji. Vsak nosi svojo zgodbo, je ocenil Šarec in nadaljeval:

“V tem primeru si bom pridržal močno pravico sam odločiti, ali bo kandidat za naslednika primeren ali ne. Želim točno tak način dela na ministrstvu kot je bil doslej. Leben je delal odlično, delo bo opravljal do imenovanja novega ministra, želim kontinuiteto na ministrstvu, stvari so se začele premikati.”

Minister za okolje Jure Leben Foto: DZ/Borut Peršolja

V anketi Spletnega časopisa je doslej velikanska večina bralcev premieru Marjanu Šarcu svetovala, naj ministra odstopi. Kar je danes tudi storil. Če še niste glasovali, lahko to še vedno storite:

Bi moral Marjan Šarec odstopiti še ministra Jureta Lebna

Loading ... Loading ...

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu