Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bo Kadunc po polomu s Šerugo našel vsaj direktorja radia?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 22/01/2019)

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc se bo z
Darja Groznik in Mirkom Štularjem pogovoril in po pogovoru odločil, koga bi predlagal programskemu svetu za direktorja Radia Slovenija, so na javni RTV včeraj pojasnili, kako daleč je izbiranje drugega najpomembnejšega direktorja, ki Kaduncu pomaga voditi zavod. Direktorja televizije, ki je še pomembnejši pomočnik, mu že več kot pol leta ne uspe dobiti. Dosedanjemu direktorju radia Mihi Lamprehtu se izteka drugi mandat. Na razpis je prišlo pet prijav, a le dve sta bila popolni. Štular vodi uredništvo drugega programa radia, Groznikova pa je novinarka in urednica na prvem programu. O izvolitvi direktorja bo dokončno odločil programski svet, v katerem mora Kadunčev predlog podpreti večina vseh svetnikov. Septembra lani, ko je za direktorico televizije predlagala Katjo Šerugo, so Kadunca svetniki gladko zavrnili. Za Šerugo je bilo le 12 programskih svetnikov, proti so glasovali predstavniki zaposlenih in tudi SMC. Decembra je le en glas zmanjkal, da bi odstavili še Kadunca samega.

Napeto bo predvsem pri televiziji

Neuradno v vrhu zavoda pri imenovanju direktorja radia ne pričakujejo tako silovitih zapletov kot smo jim bili v zadnjega pol leta priča pri iskanju direktorja televizije. Zapleti so se tam začeli že junija, ko je obveljal predčasni odstop prejšnje direktorice Ljerke Bizilj, ki ga je napovedala že januarja, ko je Kaduncu po številnih zapletih odstavil odgovorno urednico informativnega programa televizije Jadranko Rebernik. Kadunc novega direktorja televizije poleti najprej ni predlagal, namesto tega je začasno za vršilca dolžnosti ponudil Andreja Stoparja. A mu je programski svet ta predlog zavrnil. Zato je moral čez poletje kot vršilec dolžnosti Kadunc televizijo voditi kar sam. Septembra mu je propadla še kandidatura Šeruge. Oktobra so svetniki vendarle za vršilko dolžnosti, a za največ pol leta, potrdili Natalijo Gorščak. Kdaj bo Kadunc predlagal pravega direktorja ali direktorico televizije, še ni znano. Je pa decembra skoraj z vrha odletel sam. Za odstavitev, ki jo je predlagal nadzorni svet celo zaradi sumov, da je Kadunc zlorabil položaj, je bilo štirinajst svetnikov, proti dvanajst, dve glasovnici sta bili neveljavni. Podrobnosti o glasovanju so dostopne na povezavi tukaj.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu