Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Film leta 2018: Smrt Stalina

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd januar 2019, 07:16 pop

Film lanskega leta, ki ga priporočam vsem, ki jih zanima politika, sploh pa zgodovina, je Stalinova smrt. V Sloveniji so ga predvajali v kino dvoranah sredi leta. Na IMDB sicer nima najvišjih ocen, a me je lani za slabi dve uri posrkal vase. Pa še zabaven je, kar je precej nenavadna izkušnja za zgodovinske filme. Precej črn humor sicer, a tistim, ki smo iz Vzhoda, ki smo se z dogajanjem v tem delu sveta veliko ukvarjali, bo blizu in ga razumemo. Monty Python stil, ki je na svojstven način del slovenske zgodovine.

Še posebej priporočljivo za mlajše, ki verjamejo v pravljice o socializmu, ki jih številni danes tudi v medijih prodajajo iz učbenikov iz časov socializma, ki jim, ko smo v njem živeli, niso verjeli niti njihovi avtorji. Številni ljudje pa. Takrat in danes. Je dobra druga plat teh pravljic. Kot je bil Goli otok.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu