Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kdo je bil za odstavitev Kadunca in kdo ne

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd januar 2019, 07:21 pop

Ker je nocoj le glas zmanjkal za odstavitev generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca je bilo odločilen skoraj vsak od 29 programskih svetnikov, ki so glasovali. In tudi trije, ki niso. Za podstavitev je bilo 14 svetnikov, proti dvanajst. Vodstvo javnega zavoda sem, ker je bilo glasovanje javno,  izvedli so ga z glasovnicami in ne s pritiskanjem tipk, zaprosil za poimenski izpis, kako so glasovali svetniki. Takšna je fotografija izpiska rezultata glasovanje o dilemi, ali Kadunca takoj odstaviti:

Za odstavitev je bilo štirinajst povečini sredinskih in tistih nekaj bolj desnih svetnikov, proti pa je bilo dvanajst svetnikov povečini bolj z leve strani, dve glasovnici sta bili neveljavni. Kadunca so ob zastopnikih SD Cirilu Baškoviču in DeSus Jožetu Poglajnu podprli starejši novinarji, denimo Marjan Dora, Lado Amrožič in Sašo Hribar. Novinar je bil pred upokojitvijo tudi Jože Poglajen. Za Kadunca je glasoval od novinarjev še Matej Košir, ki pa sodi v nekaj mlajšo gardo. Vzdržala sta se Janko Kos in David Rinco, manjkala je Zsuzsanna Bači.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu