Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tonin: Napačno sporočilo čakajočim migrantom na Balkanu

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 22/01/2019)

Obžalujemo, da je med podporniki deklaracije o migrantih v Marakešu danes tudi predstavnik Slovenije, je v državnem zboru povedal novinarjem predsednik NSi Matej Tonin.

Pred stavbo DZ so bili pred Toninovo tiskovno konferenco manjši protesti različnih bolj skrajnih političnih skupin proti tej deklaraciji. Med protestniki sta bila tudi nekdanji poslanec SD Andrej Magajna in Vili Kovačič, ki sta neuspešno kandidirala na volitvah poslancev junija:

Andrej Magajna in Vili Kovačič na protestih proti migraicjskemu paktu

Tonin je povedal, da marakeškemu dogovoru nasprotuje, ker agresivno promovira multikulturalizem, ker določa, da bi se morali mi prilagajati tistim, ki prihajajo k nam, in ne obratno, ker briše jasno mejo med legalnimi in ilegalnimi migracijami in ker pošilja napačno sporočilo o razmerah v Evropski uniji in v naših sosednjih državah.

Predsednik SDS Janez Janša pa se je na vladno zeleno luč v Marakešu odzval tako:

Tonin je dodal, da so v deklaraciji številni napotki in priporočila, kako bi morali mi spoštovati kulturo in običaje tistih, ki prihajajo k nam. “Mi menimo, da so se gostje v naši hiši dolžni prilagoditi našim običajem navadam in podrediti našim zakonom in ustavi,” je dejal Tonina in dodal, da je tudi glede brisanja razlik med legalnimi in ilegalnimi migracijami deklaracija jasna. Pozval je vse, naj si preberejo cilj 13 o rabi pridržanja migrantov zgolj kot skrajnega ukrepa in iskanju alternativ. “Z legalnimi migracijami nimamo problema, problematične pa so ilegalne”, je dejal Tonin in dodal: “Vse, ki vstopajo ilegalno, je treba pridržati, preveriti  identitete in ustrezno ukrepati.” Tonin je ocenil še: “Ena izmed ključnih stvari vsake države je, da ima nadzor nad tem, kdo prihaja v državo in kakšni so njegovi nameni.” Po Toninovi oceni je podpora Slovenije tudi  napačno sporočilo migrantom, ki čakajo na Balkanu, da lahko nadaljujejo svojo proti severu.

Na protestih pred DZ, kjer pa je bila obiskanost bolj pičla,  so bili transparenti takšni:

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu