Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po Cerarju letos Pahor pri Trumpu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th september 2018, 08:16 pop

Predsednik Borut Pahor se je ta teden udeležil tradicionalnega sprejema, ki ga za vodje delegacij držav vsako leto prireja predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump s soprogo Melanio. Lani je bil z objavo posnetka s tega srečanja hrvaški premier Andrej Plenković hitrejši kot slovenski premier Miro Cerar, ki je takrat zastopal državo na zasedanju OZN v New Yorku.

Pred letom sta se premiera Slovenije in Hrvaške nameravala teden po sprejemu pri Trumpu srečati v Zagrebu, a sta že po srečanju s Trumpom različno pojasnjevala, o čem bosta govorila v Zagrebu. Plenković je napovedal pogovor o meji in drugih vprašanjih. Cerar pa, da bo osrednja tema meja, kjer bo slovensko stališče implementacija arbitražne sodbe.  Več o lanskem dogajanju lahko najdete tukaj. A pogovora v Zagrebu pozneje ni bilo. Cerar ga je odpovedal, ker je Plenković v OZN povedal, da ne bodo spoštovali sodbe in ni pokazal niti najmanjše pripravljenosti za kompromis. Spor se od takrat še ni premaknil.

Predsednik Donald J. Trump s soprogo Melanijo Trump in predsednikom republike Borutom Pahorjem v ponedeljek v New Yorku. Foto: uradna fotografija iz Bele hiše/Andrea Hanks

Letos je tudi Hrvaško v ZDA zastopala predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je na spletnem omrežju objavila podoben posnetek kot slovenski predsednik Pahor. Takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu