Site icon Spletni časopis

Po Cerarju letos Pahor pri Trumpu

Predsednik Borut Pahor se je ta teden udeležil tradicionalnega sprejema, ki ga za vodje delegacij držav vsako leto prireja predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump s soprogo Melanio. Lani je bil z objavo posnetka s tega srečanja hrvaški premier Andrej Plenković hitrejši kot slovenski premier Miro Cerar, ki je takrat zastopal državo na zasedanju OZN v New Yorku.

Pred letom sta se premiera Slovenije in Hrvaške nameravala teden po sprejemu pri Trumpu srečati v Zagrebu, a sta že po srečanju s Trumpom različno pojasnjevala, o čem bosta govorila v Zagrebu. Plenković je napovedal pogovor o meji in drugih vprašanjih. Cerar pa, da bo osrednja tema meja, kjer bo slovensko stališče implementacija arbitražne sodbe.  Več o lanskem dogajanju lahko najdete tukaj. A pogovora v Zagrebu pozneje ni bilo. Cerar ga je odpovedal, ker je Plenković v OZN povedal, da ne bodo spoštovali sodbe in ni pokazal niti najmanjše pripravljenosti za kompromis. Spor se od takrat še ni premaknil.

Predsednik Donald J. Trump s soprogo Melanijo Trump in predsednikom republike Borutom Pahorjem v ponedeljek v New Yorku. Foto: uradna fotografija iz Bele hiše/Andrea Hanks

Letos je tudi Hrvaško v ZDA zastopala predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je na spletnem omrežju objavila podoben posnetek kot slovenski predsednik Pahor. Takšno:

Copyright secured by Digiprove © 2018 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version