Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Plenković in Cerar pri Trumpu in Melaniji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd september 2017, 08:40 dop

Pri objavah posnetkov na twitter profilih je hrvaški premier Andrej Plenković, ki se kot slovenski premier Miro Cerar ta teden udeležuje zasedanja OZN v New Yorku, nekoliko hitrejši. Prej se je pohvalil s sprejemom pri ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi soprogi, ki je slovenskega rodu, Melaniji. Srečanje je razkril tako:

Sprejemi in srečanja

Posnetka Cerarja z Melanijo ni bilo takoj. So pa mediji poročali, da je bil tudi slovenski premier na sprejemu predsednika ZDA Donalda Trumpa in prve dame Melanie Trump. No, popoldan se je pojavil posnetek. Takšen:


Na posnetku, ki ga je objavil Cerar, je slovenski premier s spremljevalko Mojco Stropnik.

Iz premierovega kabineta so zvečer sporočili, da se je Cerar ob robu zasedanja Generalne skupščine OZN udeležil več sprejemov, tudi sprejema, ki sta ga za vodje delegacij priredila ameriški predsednik in njegova soproga.  Premier se je, so sporočili, sestal še s predsednikom vlade Butana Tsheringom Tobgayem, kolumbijskim predsednikom in prejemnikom Nobelove nagrade za mir Juanom Manuelom Santosom, s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem, s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, črnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, makedonskim premierjem Zoranom Zaevom, predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom in luksemburškim premierjem Xavierjem Bettelom.

Različni načrti premierov

Na družabnih omrežjih premiera Slovenije in Hrvaške, različno pojasnjujeta, o čem bosta govorila čez teden, ko bo Cerar na obisku v Zagrebu. Plenković napoveduje pogovor o meji in drugih vprašanjih. Cerar pa, da bo osrednja tema meja, kjer bo slovensko stališče implementacija arbitražne sodbe.

Sporočili obeh premierov o napovedanem srečanju v Zagrebu iz ZDA sta takšni:

 

Na posnetku STA je premier Miro Cerar na obisku v New Yorku. Naslovna fotografija ameriškega in slovenskega para: White House Photo/Andrea Hanks
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu