Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Slovo: Kdo so najslabši in kdo najboljši ministri?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th avgust 2018, 02:25 pop

Pet strank, ki so za mandatarja predlagale Marjana Šarca, je določilo imena ministrov, ki bodo v vladi. Iz stranke Alenke Bratušek so Šarca opozorili, da če ne sprejme kandidatov, ki so mu jih določili, jih ne bo v njegovi vladi. Ob Bratuškovi sta kandidata še dva poslanca: Marko Bandelli in Peter Jožef Česnik. Ker jih imajo le pet, bi v vlado odšlo kar štirideset odstotkov vseh poslancev SAB. Ultimat SAB kaže, da premier nima veliko izbire, koga bo predlagal za svoje ministre. Podobno je SMC  odločila, da je »pogoj za vstop v koalicijo sprejem SMC predlogov za ministre«. Šarec mora, skratka, vzeti karkoli mu stranke ponudijo. V preteklosti so bili mandatarji, denimo Janez Drnovšek,  bolj zahtevni in so zahtevali širši nabor imen, da bi sami izbrali najboljše. Kandidati bodo morali še v parlament, kjer se bo o listi glasovalo. Javno.

Kdo so bili ministri katastrofe?

Lista kandidatov, ki so jo zadnje dni potrjevale vse vladne stranke, pomeni, da se izteka čas dosedanje vlade, ki je sicer padla že marca, ko je odstopil premier Miro Cerar. Cerar je to storil, ker je vrhovno sodišče odločilo, da mora država, tudi zato ker so si vladne stranke zagotovile za 97.000 evrov proračunskega denarja nepoštene prednosti pred kritiki vlade, ponoviti referendum o drugem tiru. Ob slovesu vlade Mira Cerarja je prav, da ljudje ocenimo, kako so ministri opravljali delo v dobro skupnosti. To lahko storite z odgovorom na anketo, kateri ministri so bili po vaši oceni najslabši in najboljši. Izberete lahko največ tri najslabše ministre. O najslabših lahko glasujete tukaj:

Kateri ministri vlade, ki se poslavlja, so bili najslabši? Izberete lahko največ tri.

View Results

Loading ... Loading ...

Rezultate bom podrobno analiziral pred volitvami liste novih ministrov, ki jih bo še ta teden predlagal Marjan Šarec, glasovanje pa bo sredi spetembra.

Kateri ministri so bili za vzgled?

Da merjenje ne bo le negativno, lahko odgovorite tudi, kateri ministri so bili po vaši oceni zadnja leta najboljši:

Kateri ministri vlade, ki se poslavlja, so bili najboljši? Izberete lahko tri

View Results

Loading ... Loading ...

Spisek ministrov, za katerega se dogovarjajo LMŠ Marjana Šarca, SD Dejana Židana, SMC Mira Cerarja, SAB Alenke Bratušek in DeSUS Karla Erjavca, za katere se je Levica Luke Meseca s pisnim sporazumom zavezala, da jim ne bo nasprotovala in jih pozneje tudi ne bo rušila, je takšen (preglednico lahko sortirate:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu