Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sodnik Rebrica rešil primer kubanskih plesalcev

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 21/08/2018)

Plesalcem iz Kube ne bo treba plačevati po 500 evrov globe, sodnik Anton Rebrica je na okrožnem sodišču v Novi Gorici ekspresno namesto glob, ki so jo kot sankcijo po Zakonu o tujcih izrekli policisti, plesalcem izrekel opomin po zakonu o prekrških. Ocenil je, da bo opomin zalegel, da plesalci iz Kube v bodoče ne bodo več hodili po državi brez dokumentov.

Na Kubi je 500 evrov veliko

Predstavljam podrobno utemeljeno odločitev, ki so mi jo iz sodišča poslali,  ker sem jih zaprosil zanjo. Sodba kaže, da skupina Compania folclorica Camagua redno vsako leto prihaja nastopat v okviru “Festival dei Cuori”. V okviru tega so bili v petek na kosilu v Bovcu, ki ga je priredila občina, potem so šli na izlet v Trento, zvečer pa so nameravali nastopiti in se po tem vrniti v hotel v Tarcentu, kjer so pred prihodom v Bovec pustili vse dokumente. Kot je v zahtevi za sodno varstvo zapisal eden od plesalcev, ni vedel, da je prečkal mejo, njihov direktor, ki je hranil dokumente od vseh,  pa jih je pozabil v hotelu v Italiji. Ko jih je policija zahtevala, jih je v uri dostavi. Plesalec je zapisal, da živi na robu eksistenčnega minimuma, nima lastnih prihodkov, živi pri starših in v ekonomsko nestabilni državi težko shaja, vsote 500 evrov pa nikakor ne more poravnati in tudi poznejšega poleta z letalom nazaj domov, ki so mu ga plačali organizatorji, in bi ga lahko zamudil zaradi zapletov, si ne bi mogel več privoščiti.

Celotna  odločitev okrožnega sodnika Antona Rebrica je takšna:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/08/sodba-ZSV-117_2018.pdf” title=”sodba ZSV 117_2018″]

 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu