Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Uradno: Konstituiranje državnega sveta bo 12. decembra

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th december 2017, 02:51 pop

Predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) je danes sklical prvo sejo novoizvoljenega državnega sveta.

Prva seja bo, kot sem neuradno že napovedal, prihodnji teden v torek, 12. decembra 2017. Sejo je Brglez sklical za točno opoldne. Svetniki si bodo najprej potrjevali mandate, po tem pa izvolili vodstvo za prihodnja leta. Volitve predsednika in generalnega sekretarja običajno pokažejo, kdo ima v svetu večino.

Zdi se, da bo na začetku svetnikov le 39, zapleti pri volitvah predstavnika kulture in športa namreč še niso razrešeni.

Zadnja leta je imela večino levica, državni svet je vodil Mitja Bervar (SMC), sekretar pa je bil Marjan Maučec (SLS). Bervar ni ponovno niti kandidiral in ne bo več predsednik, Maučec pa ne bo več sekretar, ker je bil izvoljen za državnega svetnika.

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu