Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kubanski Bovec: Sodišče je drakonske globe spremenilo v opomine

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th avgust 2018, 09:31 pop

Plesalcem iz Kube – kot kaže – ne bo treba plačevati po 500 evrov globe, ker na sprehodu po kosilu, ki jim ga je v petek častil župan Bovca Valter Mlekuž, niso imeli potnih dokumentov, ki jih je (v Italiji) hranil organizator. Sodišče v Novi Gorici je po sporu, ki ga je proti odločitvi policistov sprožil župan, denarne kazni spremenilo v opozorila.

Županom SLS tako verjetno ne bo treba pričeti z zbiranjem denarja za plačilo kazni, kar so v primeru, če država ne bo odpravila drakonskih glob, v imenu kluba županov SLS napovedali župani Slovenski Konjic Miran Gorinšek, Rače – Fram Branko Ledinek, Litije Franci Rokavec, in občine Krško Miran Stanko. Da naj policija umakne kazen po petsto evrov za vsakega od plesalcev, ker ti pri sebi niso imeli dokumentov, ko so se sprehajali po Bovcu, je policijo že prej pozval župan občine Bovec Valter Mlekuž, ki strankarsko sodi k SD. Pred štirimi leti je za 37 glasov prehitel kandidata SDS Davorja Gašperšiča. A župan policistov ni prepričal, da bi tujcem, ki so bili v državo med turnejo povabljeni, izrekli le opomin in ne zanje (pa tudi za slovenske državljane) hudo visoke globe. SLS je na lokalni ravni krepko močnejša kot na državni ravni, kjer še praga za vstop v parlament junija na volitvah poslancev že spet ni dosegla.

Pred volitvami so župani previdni

Volitve županov bodo spet novembra, priprave nanje pa že potekajo in župani te dni zato še posebej pazijo na svoj ugled.  Mlekuž je pred sprehodom v imenu občine skupini plesalcev, ki je pozneje v Bovcu tudi nastopala, zagotovil brezplačno kosilo.

Z Mlekužem solidarni župani iz vrst SLS so zapisali:

“V petek smo videli, kaj pomeni uporaba pravne logike brez upoštevanja vsaj malo zdrave pameti. Pet policistov je v Bovcu za več ur zadržalo skupino kubanskih plesalcev, ki bi naj kot gostje nastopili na lokalni prireditvi. Razlog: osebne dokumente so pustili v hotelu v Italiji, kjer so nastanjeni. Kljub temu, da so jim organizatorji dokumente pripeljali v eni uri, so naši policisti VSAKEMU posebej zaračunali 500,00 EUR kazni, kar pomeni skupaj 14.000,00 EUR. Kaj pomeni tako visoka kazen za mlade Kubance si Evropejci ne moremo niti predstavljati!

V Slovenski ljudski stranki znamo uporabljati zdravo kmečko pamet. V danem primeru bi policisti morali ugotoviti dejansko stanje in temu primerno izreči sankcije. Prepričani smo, da je do nezakonitega ravnanja prišlo nehote, ali pa zaradi malomarnosti vodje skupine. Pri tem niso nastale škodljive posledice za varnost v naši državi, kot nastajajo pri tisočih ilegalnih prebežnikov, ki prečkajo naše meje brez dokumentov in kakršnih koli posledic. Navedeni župani Slovenske ljudske stranke zato pozivamo vodstvo Policije, da odpravi izrečene denarne kazni ter jih spremeni v opomin. V nasprotnem primeru bomo župani SLS pričeli z zbiranjem denarja za plačilo te neživljenjske kazni.”

Lokalne volitve pred štirimi leti so se, ko gre za razmerja moči v občinskih svetih (s proporcionalnim sistemom) in za župane, po podatkih DVK razpletle tako:

Komentar lahko preberete tukaj: https://spletnicasopis.eu/2018/08/19/drzavna-sramota-v-bovcu/

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu