Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Državna sramota v Bovcu

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 19. avgusta, 2018)

Za župana Bovca Valterja Mlekuža iz SD, ki je pred štirimi leti na volitvah za vsega 37 glasov prehitel kandidata SDS Davorja Gašperšiča, je precej slab uvod v kampanjo, da mu je policija njegove lastne vlade, s po 500 evrov oglobila kup kubanskih plesalcev, ki jih je vse po vrsti – logično – skoraj kap. Oglobili so jih, ker so odšli na sprehod po menda turističnem Bovcu, kjer jih pred tem s kosilom častil Mlekuž, s seboj pa niso imeli dokumentov. Volitve, ki bodo novembra, so že razpisane.

Vsota 12.500 evrov, kolikor so policisti spisali glob, je najbrž najdražji račun za kosilo, ki so ga omenjenim plesalcem za zastonjsko kosilo izstavili na turneji po obmejnih krajih in, če drži poročanje medijev, da so dokumente za vse plesalce v uri organizatorji dostavili, je globa povsem absurdna. Policija bi morala oglobiti državne soorganizatorje, ti bi namreč morali poskrbeti, da bi bili gostje iz bolj liberalne Kube obveščeni o tem, kakšna tveganja jim pretijo v tej policijski državi, če bodo brez vseh papirjev hodili po ulici Bovca po kosilu, ki ga je častil župan.

Za župana Mlekuža je vse skupaj slab uvod v kampanjo, ker bi od njega javnost povrhu pričakovala, da bo kot gostitelj prevzel odgovornost za zaplet, kar bi moralo pomeniti, da bi namesto njegovega tarnanja v medijih prebrali, da je župan takoj poravnal stroške glob za plesno skupino in ta denar pač nakazal svojim strankarskim tovarišem v Ljubljani, ki se ravnokar dogovarjajo, kako in na katerih položajih bodo še naprej vladali. Župan bi se po tem moral plesalcem tudi javno opravičiti v svojem imenu in v imenu svojih tovarišev v Ljubljani za vse neprijetnosti.

Šef njegove stranke Dejan Židan (SD) bo ta teden najbrž postal predsednik parlamenta in ker je stranka, ki jo vodi, članica sedanje in prihodnje vlade, enako pa tudi SMC, katere šef je sedanji premier Miro Cerar, ki obvladuje tudi notranje in finančne ministrstvo, bi morda lahko še našli rešitev, da bi krivično kazen Bovcu nekako povrnili. Morebiti se bi s tem strinjal tudi Marjan Šarec, ki je že predsednik vlade, le pravih ministrov še nima, a se s tistimi, ki imajo oblast, redno sestaja, da bi dobili položaje v njegovi vladi. Torej nikakor ni nemočen.

Vsi skupaj pa bi nam lahko pojasnili fenomen množice nezakonitih migrantov, ki prečkajo meje, ki so pogosto brez dokumentov in se jih ne oglobi in povabljenih plesalcev iz Kube po katerih so udarili. A bi morali zaprositi za azil, da bi jih ne udarili po žepu?

Če župan in njegovi res nič ne morejo, pa je prav, da ljudje poiščejo sposobnejšega župana, ki ne bo le tarnal.

Ker to je pa sramota za državo.

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu