Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zobec: Privilegij rabe programa word 2003

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 30th januar 2018, 08:06 dop

“Kljub vrtoglavim vložkom v informatiko, sodniki nimamo z zunanjim, kaj šele z mednarodnim strokovnim in poklicnim okoljem združljivega računalniškega programa – samo redki »srečni izbranci«, med katerimi je moja malenkost, imamo »privilegij« uporabe programa »Word 2003« – ki pa danes ni vreden več počenega groša. Ko je odločanje o teh vprašanjih prepuščeno sodni upravi, ki odgovarja samo s večnim, ciničnim in protiustavnim leitmotivom »Ni dnarja!«, potem je jasno, da se ta meša v našo neodvisnost. To vmešavanje ima nadaljnjo protiustavno posledico, ki je v tem, da ustavne vloge najvišjega sodišča v državi, ki je v sistemu delitve oblasti zadolženo za proizvodnjo enotne sodne prakse, sodniki tudi objektivno ne moremo uspešno opravljati.”

To je med drugim v kolumni “Alternativna dejstva na Vrhovnem sodišču”, ki ga objavlja portal www.iusinfo.si o dogovarjanjih, kako izboljšati delo na vrhovnem sodišču in s tem v celotnem sodstvu, zapisal vrhovni sodnik Jan Zobec.

Kot vedno, ko gre za Zobca: vredno branja.

Priporočam na povezavi:

http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=213034

 

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu