Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Osumljeni napada na novinarje pred policisti molčal

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 14/08/2018)

Policisti iz Nove Gorice so včeraj popoldan našli osumljenca za napad na novinarsko ekipo, ki jo je vodila Mojca Dumančič. 40-letnika iz območja Nove Gorice so zaslišali v uradnih prostorih policije, a je tam molčal. To ni bil prvi napad na novinarje v zadnjem času. Pred tem je podoben napad doživela ekipa Planeta TV pri pripravi posnetka o Roku Žavbiju, ki je bil v zaporu v Italiji zaradi novačenja borcev za Islamsko državo. Precej prahu zaradi groženj pa je dvignil intervju Jožeta Možine z Jožetom Dežmanom, katerega posledica so bile celo javne zahteve Tita Turnška, da mora televizija Možino odpustiti in tudi grožnje novinarju, da se mu lahko kaj zgodi.

Obramba z molkom

Voznika belega Fiata Punta z goriškega registrskega območja je pred tednom najprej nekajkrat zapeljal mimo novinarske ekipe in vpil nanje, pozneje pa je zapeljal proti novinarki Mojci Dumančič, snemalcu in ruskemu turistu, ki sta ga intervjuvala na Kolodvorki poti na Trgu Evrope v Novi Gorici. Voznik je pozneje pobegnil v Italijo. Policija njegovo ravnanje po usmeritvah tožilstva preiskujejo kot sum storitve dveh kaznivih dejanj: grožnje in poškodovanja tuje stvari. Motiva za omenjeno nezakonito dejanje, kljub razgovoru z osumljencem, ki na zaslišanju policistom včeraj ni hotel izjaviti ničesar, še ni bilo mogoče natančno ugotoviti, so sporočili iz policije. Neuradno je mož v preteklosti že imel opravka s policisti, menda tudi v povezavi z nedovoljenimi sredstvi za izboljšanje počutja.

Kot so sporočili iz policijske uprave policisti v zvezi z dogajanjem še dodatno zbirajo obvestila in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Odpustiti novinarja ali še kaj več?

Grožnje je pred tem dogajanjem slišal tudi novinar Možina. Pred stavbo RTV ga je levičarski aktivist Igor Bricelj opozarjal, da se mora  paziti, da se mu kaj ne zgodi. Aktivist je tam zahteval ukinitev oddaj Možine, pred leti pa se je istemu aktivistu uspelo z napisom “Smrt Janšizmu, svoboda narodu” pretihotapiti v stavbo javne RTV med protesti novinarjev na seji programskega sveta. Zanimivo je, da je na hkratne proteste, ki jih je proti Možini v Kopru organizirala Zveze borcev, vabil novinar RTV Matjaž Šurc, podpisnik znamenite peticije 571. Več o tem najdete v povezanem članku tukaj. Na fotografiji med protestom pred RTV je Igor Bricelj:

dav
Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu