Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cerar med Alojzijem Šuštarjem, zdravstvom in posli NLB z Iranom

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th julij 2017, 10:17 pop

O financiranju osnovne šole Alojzija Šuštarja, zdravstvenem sistemu in spreminjanju pavšalne obdavčitve bodo premiera Mira Cerarja (SMC)  spraševali opozicijski poslanci. Kar štiri ure razprav pa je za jutri napovedanih ob ustanavljanju najnovejše preiskovalne komisije, ki jo zahtevajo poslanci SMC.

Štiri ure o SMC preiskavi NLB

Ustanovljena bo, da bi preiskovala, če nekoliko pokrajšam izjemno dolgo ime, sum pranja denarja, financiranje terorizma, jedrske proliferacije ter aktivnosti tujih vohunov preko NLB in zaradi domnevnega neizvajanja omejevalnih ukrepov proti Iranu, ki so jih sprejeli Združeni narodi in Evropska unija. Največ, kar 90 minut razprav, je napovedala opozicijska SDS, ki že vodi preiskovalno komisijo za banke. Ta je nenavadno dogajanje med leti 2008 in 2011 odkrila, razkril pa predsednik komisije za nadzor obveščevalnih služb Branko Grims (SDS).

Tanko: Ali Klemenčič laže?

[wp_ad_camp_2]

 

Simona Kustec Lipicer (SMC), Jože Tanko (SDS) in Luka Mesec (L) med sejo kolegija predsednika DZ. Foto: Državni zbor/Urša Vidrih

Kakšna bo jutri razprava poslancev SDS, je že prejšnji teden na kolegiju predsednika zbora Milana Brgleza (SMC)  napovedal Jože Tanko (SDS).

Povedal je:  “Vaš minister za pravosodje, ko je bil član senata KPK, ni storil nič. Tudi zdaj, ko je minister, ni storil popolnoma nič. Je politično pokril vso zadevo. In zdaj, ko so stvari končane in razkrite, ste se v SMC odločili, da boste ustanovili preiskovalno komisijo, ki bo preiskala preiskano  (…) Vaš minister, ki je dejal, da je naredil forenzično preiskavo bančnega sistema, ni niti preveril ali je poslal sporočilo na preiskovalne organe ali ne. Tam ga ni, čeprav trdi, da je poslal. Po tem, kar poznamo, lahko rečemo samo to, da laže…”

Kaj je nad in kaj pod mizo?

[wp_ad_camp_3]

 

Pred počitnicami poslancev bo premier Miro Cerar danes zadnjič odgovarja na poslanska vprašanja. Iz SDS ga bo Jelka Godec spraševala o zdravstvenem sistemu, s čemer bo najbrž nadgradila interpelacijo proti ministrici za zdravje  Milojki Kolar Celarc (SMC), ki jo je največja opozicijska stranka vložila prejšnji teden. Iz NSi bo Matej Tonin spraševal, kako namerava vlada spremeniti pavšalno obdavčitev samostojnih podjetnikov. “Spremembe, ki jih načrtuje ministrstvo za finance, bodo sistem pavšalne obdavčitve bistveno zakomplicirale in ga naredile manj privlačnega. Zakaj bi spreminjali nekaj, kar dokazano deluje?” namerava vprašati Tonin.

[wp_ad_camp_1]

Nekdanja premierka Alenka Bratušek (nepovezani) pa bo Cerarja spomnila, da je 19. aprila lani v Zavodu svetega Stanislava v Šentvidu obljubili izenačitev financiranja programa javnih in zasebnih osnovnih šol v najkrajšem možnem času. Po sodbi ustavnega sodišča bi parlament to moral zagotoviti najpozneje do začetka lanskega leta.  Premier je, opozarja Bratuškova, napovedal tudi spremembo ustave. “Eno z drugim ne gre; oboje imamo »pod mizo«, zato me zanima, kako si kot predsednik vlade in hkrati predsednik največje stranke to predstavljate in katero rešitev podpirate?” bo vprašala Bratuškova.

Več o Klemenčiču, NLB in Iranu:

Iranska milijarda: Klemenčič vse prepustil obveščevalcu Staretu, ki se malo spomni

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu