Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Čudna sprenevedanja poslancev in strank, ki so izvolili Jelinčiča

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th julij 2018, 10:54 dop

Ker so poslanci iz različnih strank te dni precej glasni v kritikah izvolitve Zmaga Jelinčiča za podpredsednika odbora za zunanjo politiko (OZP) državnega zbora, objavljam pregled, kako so pa o tej težki dilemi glasovali. Glasovanje o predsednikih in podpredsednikih treh odborov je potekalo v paketu. Povsem soglasno (vsi poslanci) so za vsa imenovanja, torej tudi za Zmaga Jelinčiča, glasovali poslanci teh strank: LMŠ, SMC, SD, Levice, NSi in Desus. Za so bili z eno samo izjemo vsi od tistih, ki se pogovarjajo, da bi sestavili vlado Marjana Šarca, dodatno pa še vsi iz Levice Luke Meseca. Izjema je bila SAB Alenke Bratušek, kjer je manjkal Marko Bandelli. Manj disciplinirani so bili v SDS, kjer ni glasovalo pet poslancev in v SNS, kjer nista glasovala dva.

V deležu je izvolitev Jelinčiča podprl še najmanjši del poslancev njegove lastne stranke. Razplet je bil 82 glasov za, nič proti, osem jih je manjkalo ali niso glasovali:

V grafiki je Milan Brglez upoštevan kot član poslanske skupine SMC. Brgleza so izključili iz stranke, a je povedal, da bo ostal v poslanski skupini in kot član poslanske skupine SMC je tudi naveden v pregledih državnega zbora.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu