Site icon Spletni časopis

Čudna sprenevedanja poslancev in strank, ki so izvolili Jelinčiča

(Last Updated On: 5. julija, 2018)

Ker so poslanci iz različnih strank te dni precej glasni v kritikah izvolitve Zmaga Jelinčiča za podpredsednika odbora za zunanjo politiko (OZP) državnega zbora, objavljam pregled, kako so pa o tej težki dilemi glasovali. Glasovanje o predsednikih in podpredsednikih treh odborov je potekalo v paketu. Povsem soglasno (vsi poslanci) so za vsa imenovanja, torej tudi za Zmaga Jelinčiča, glasovali poslanci teh strank: LMŠ, SMC, SD, Levice, NSi in Desus. Za so bili z eno samo izjemo vsi od tistih, ki se pogovarjajo, da bi sestavili vlado Marjana Šarca, dodatno pa še vsi iz Levice Luke Meseca. Izjema je bila SAB Alenke Bratušek, kjer je manjkal Marko Bandelli. Manj disciplinirani so bili v SDS, kjer ni glasovalo pet poslancev in v SNS, kjer nista glasovala dva.

V deležu je izvolitev Jelinčiča podprl še najmanjši del poslancev njegove lastne stranke. Razplet je bil 82 glasov za, nič proti, osem jih je manjkalo ali niso glasovali:

V grafiki je Milan Brglez upoštevan kot član poslanske skupine SMC. Brgleza so izključili iz stranke, a je povedal, da bo ostal v poslanski skupini in kot član poslanske skupine SMC je tudi naveden v pregledih državnega zbora.

Exit mobile version