Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pri Toninu in pri Požarju trdo delajo pred volitvami

(Last Updated On: 30/05/2018)

V tretji zaporedni anketi o priljubljenosti strank Spletnega časopisa sta se SDS Janeza Janše presenetljivo precej približali NSi Mateja Tonina in LNBP Bojana Požarja. NSi se je visoko povzpela tudi po pravih meritvah javnega mnenja.

:

Kaj pomeni dober rezultat?

Analizo raziskav javnega mnenja, ki napoveduje razplet volitev, kar ni ambicija ankete Spletnega časopisa, lahko preberete na povezavi tukaj. Zanimivo je, da je bila v prvih dveh anketiranjih Spletnega časopisa Toninova NSi bolj pri dnu. Truditi so se začeli šele proti koncu. Rezultati anket nikakor niso napoved razpleta volitev, kažejo pa stališča bralcev portala, pa tudi trud pristašev strank na spletnih omrežjih, ki lahko prispeva k vzponu tudi med volivci. Odziv bralcev je bil zelo dober in se zanj vsem zahvaljujem. V prvi anketi v začetku meseca je sodelovalo 3.227 bralcev, v drugi 2.263 in v tretje kar 4.040 bralcev. Rezultati so bili takšni:

Predvsem za vladne stranke bi rezultati morali biti svarilo, da se niti ne trudijo. Odstotek odgovorov za stranke, ki vladajo državi, torej za SMC Mira Cerarja, Desus Karla Erjavca in SD Dejana Židana, je prava katastrofa.

V času, ko potekajo predčasne volitve, ponujam novo anketo o tem, kdo bo sestavljal vlado po volitvah, kar je ena glavnih dilem vsakih volitev poslancev:

Kdo bo sestavljal vlado po volitvah?

  • Janez Janša (77%, 1.512 Votes)
  • Nobeden od omenjenih (8%, 166 Votes)
  • Marjan Šarec (8%, 158 Votes)
  • Dejan Židan (5%, 89 Votes)
  • Miro Cerar (2%, 34 Votes)

Total Voters: 1.959

Loading ... Loading ...

 

image_pdfimage_print
(Visited 2.172 times, 1 visits today)
2 komentarja

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.