Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pri Toninu in pri Požarju trdo delajo pred volitvami

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 30th maj 2018, 12:28 dop

V tretji zaporedni anketi o priljubljenosti strank Spletnega časopisa sta se SDS Janeza Janše presenetljivo precej približali NSi Mateja Tonina in LNBP Bojana Požarja. NSi se je visoko povzpela tudi po pravih meritvah javnega mnenja.

Kaj pomeni dober rezultat?

Analizo raziskav javnega mnenja, ki napoveduje razplet volitev, kar ni ambicija ankete Spletnega časopisa, lahko preberete na povezavi tukaj. Zanimivo je, da je bila v prvih dveh anketiranjih Spletnega časopisa Toninova NSi bolj pri dnu. Truditi so se začeli šele proti koncu. Rezultati anket nikakor niso napoved razpleta volitev, kažejo pa stališča bralcev portala, pa tudi trud pristašev strank na spletnih omrežjih, ki lahko prispeva k vzponu tudi med volivci. Odziv bralcev je bil zelo dober in se zanj vsem zahvaljujem. V prvi anketi v začetku meseca je sodelovalo 3.227 bralcev, v drugi 2.263 in v tretje kar 4.040 bralcev. Rezultati so bili takšni:

Predvsem za vladne stranke bi rezultati morali biti svarilo, da se niti ne trudijo. Odstotek odgovorov za stranke, ki vladajo državi, torej za SMC Mira Cerarja, Desus Karla Erjavca in SD Dejana Židana, je prava katastrofa.

V času, ko potekajo predčasne volitve, ponujam novo anketo o tem, kdo bo sestavljal vlado po volitvah, kar je ena glavnih dilem vsakih volitev poslancev:

Kdo bo sestavljal vlado po volitvah?

View Results

Loading ... Loading ...

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu