Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Interpelacija: Bo Milojka Kolar Celarc padla že prihodnji teden?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st oktober 2017, 08:51 pop

Poslanci SMC, ki so se jim pridružili trije poslanci Desusa, zahtevajo od predsednika zbora Milana Brgleza, da mora sklicati izredno sejo parlamenta, na kateri bi poslanci sredi prihodnjega tedna razpravljali o delu ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc (SMC) in odločali tudi o nezaupnici ministrici. O sklicu te izredne seje bodo danes popoldan vodje poslanski skupin razpravljali na kolegiju predsednika državnega zbora Milana Brgleza (SMC).

Bo Desus sestrelil ministrico?

Razpravo in odločanje o ministrici je julija zahtevala opozicijska SDS Janeza Janše. To je že drugi predlog SDS, da bi odstavili ministrico za zdravje. Poskusili so že leto prej, a takrat brez možnosti za uspeh, ker je Desus napovedal, da ne bodo glasovali za odstavitev, saj ima ministrica, kot so takrat ocenili, »polno podporo predsednika vlade Mira Cerarja«. Brez Desusa pa SDS niti teoretično ni mogla zbrati nujnih 46 glasov.

Med podpisniki zahteve za izredno sejo je tudi nekdanja ministrica z kulturo Julijana Bizjak Mlakar (Desus)

A položaj je po letu dni zdaj dramatično drugačen. „Pozivamo ministrico naj sama odstopi,“  je po že drugi zahtevi SDS, da mora parlament razpravljati o delu ministrice za zdravje  Milojke Kolar Celarc (SMC), julija predsednik Desus Karl Erjavec ocenil, kaj bi morala storiti ministrica.

Erjavec je ocenil še, da odstop ministrice ne bo ogrozil politične stabilnosti in ne bo pomenil padca vlade.

A ministrica po tem pozivu iz druge največje vladne stranke ni odstopila.

Razpravo in odločanje na izredni seji parlamenta so vsi poslanci SMC in manjši del Desusa (Franc Jurša, Peter Vilfan in Julijana Bizjak Mlakar)  ta teden zahtevali, da bi „razbremenili“ redno sejo državnega zbora.

 

Ker so zahtevo podpisali poslanci strank, ki vladata in je med njimi tudi predsednik državnega zbora, je pričakovati, da bo izredna seja za prihodnji teden danes tudi sklicana.

O razpletu prihodnji teden lahko odgovorite v spletni anketi:

Bo ministrici Milojki Kolar Celarc izglasovana nezaupnica?

Loading ... Loading ...
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu