Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pahor tik pred volitvami z Opeko pri papežu

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 28/05/2018)

Predsednik Republike Borut Pahor bo v sredo na delovnem kosilu pri predsedniku Italijanske republike Sergiu Mattarellu, isti dan pa se bo Pahor že zgodaj dopoldan z monaškim knezom Albertom II., argentinskim zunanjim ministrom Jorgeom Faurierjem in misijonarjem Pedrom Opeko sestal tudi s papežem Frančiškom.

Pahor bo že jutri v Rimu na dobrodelnem dogodku v podporo delovanju misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju, z monaškim knezom Albertom II. je Pahor pokrovitelj te dobrodelne prireditve, ki poteka v skupni organizaciji Misijonske kongregacije, Slovenije, Monaka in Argentine. Ob predsedniku Pahorju in knezu Albertu II. se je udeležuje tudi argentinski minister za zunanje zadeve Jorge Marcelo Faurie, so danes sporočili iz Pahorjevega urada in povzeli, da je namen dobrodelne prireditve promovirati misijonsko dejavnost Opeke kot pomemben element razvojne pomoči.

Delovanje patra Opeke na Madagaskarju je dokaz, da je tako mogoče mnogo prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju, hkrati bo to priložnost z donacijami zbrati denarna sredstva v podporo nadaljnjemu delovanju misijonarja Opeke, so o obisku pojasnili iz Pahorjevega urada.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu