Spletni časopis

Pahor tik pred volitvami z Opeko pri papežu

Borut Pahor Foto: DZ/Borut Perošlja

(Last Updated On: 28/05/2018)

Predsednik Republike Borut Pahor bo v sredo na delovnem kosilu pri predsedniku Italijanske republike Sergiu Mattarellu, isti dan pa se bo Pahor že zgodaj dopoldan z monaškim knezom Albertom II., argentinskim zunanjim ministrom Jorgeom Faurierjem in misijonarjem Pedrom Opeko sestal tudi s papežem Frančiškom.

Pahor bo že jutri v Rimu na dobrodelnem dogodku v podporo delovanju misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju, z monaškim knezom Albertom II. je Pahor pokrovitelj te dobrodelne prireditve, ki poteka v skupni organizaciji Misijonske kongregacije, Slovenije, Monaka in Argentine. Ob predsedniku Pahorju in knezu Albertu II. se je udeležuje tudi argentinski minister za zunanje zadeve Jorge Marcelo Faurie, so danes sporočili iz Pahorjevega urada in povzeli, da je namen dobrodelne prireditve promovirati misijonsko dejavnost Opeke kot pomemben element razvojne pomoči.

Delovanje patra Opeke na Madagaskarju je dokaz, da je tako mogoče mnogo prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju, hkrati bo to priložnost z donacijami zbrati denarna sredstva v podporo nadaljnjemu delovanju misijonarja Opeke, so o obisku pojasnili iz Pahorjevega urada.

(Visited 791 times, 1 visits today)
Exit mobile version