Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

O medijskih manipulacijah in lažnih novicah v Preski

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 20/04/2018)

V okviru cikla “Dopolnimo spoznanja” bom  v Pastoralnem domu v Preski danes (20. 4 .2018) ob 19.45 predstavljal dileme pri delu novinarjev in urednikov v napetih časih pred volitvami in tudi knjigo »Fake news« – Lažne novice, ki o tem govori.

Na pogovor o občasno zelo propagandni vlogi največjih medijev v državi, še posebej v času pred volitvami, me je povabil Jožef Duhovnik, ki je pred časom napisal tudi članek o načrtovani vladni investiciji v drugi tir za Spletni časopis.

Pogovor o medijskih manipulacija (spinih) in lažnih novicah bo vodil ugledni pravnik, ki bi si skoraj bolj kot pisec teh vrstic zaslužil biti osrednja osebnost večera: nekdanji predsednik ustavnega sodišča Miroslav Mozetič. Mozetič je bil v bolj daljni preteklosti nekaj časa tudi poslanec in lahko ravnanje medijev oceni še z druge strani, iz perspektive tistih, o katerih mediji pišejo, jih občasno tudi ostro kritizirajo in jim kaj tudi podtaknejo.

Vabljeni

 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu