Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Magajna ustanovil Nove socialdemokrate

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 17/04/2018)

Nekdanji poslanec Andrej Magajna, ki so ga le dan po izstopu iz poslanske skupine SD leta 2010 obiskali kriminalisti in ga obtožili pedofilskih nagnjenj, ker bi naj domnevno posedoval fotografijo mladenke zgoraj brez, je ustanovil in že registriral stranko z imenom Novi socialdemokrati (NS). “Poskrbeli bomo, da bo na levi nekaj več izbire,” mi je Magajna povedal, kakšne cilje imajo.

Z Balažicem prijavila organiziranje kampanje

Magajno sem srečal v prostorih državne volilne komisije, kjer je z Milanom Balažicem, ki je nekoč tudi sodil k SD, prijavljal stranko Novi socialdemokrati za organizatorja kampanje pred referendumom o drugem tiru. Ambicije imajo, sta povedala Balažič in Magajna, tudi na volitvah poslancev. Ni pa še jasno, ali bodo nastopili samostojno ali v povezavi še s kom. Lahko bi se, je ocenil Magajna, povezali z Vilijem Kovačičem, ki s svojo stranko (Davkoplačevalci se ne damo več) sodi v podobno zmerno levo sredino. Uradno sta medije na predstavitev nove stranke, ki bo jutri povabila s takšnim opisom:

“Stranka Novi socialdemokrati (NS) je nastala z združitvijo stranke Krščanski socialisti Slovenije pod vodstvom Andreja Magajne, gibanja Nova prihodnost pod vodstvom dr. Milana Balažica in skupine iz sedaj razpadle Združene levice pod zastopstvom delegata Saša Mikliča. Združitveni kongres je potekal 5. aprila 2018 v Ljubljani, novo oblikovana stranka pa je bila na Ministrstvu za notranje zadeve RS registrirana 13. aprila 2018.

Ideja moderne evropske socialne demokracije je na slovenskih tleh tlela že dolgo. Nazadnje se je to dogajalo v prelomnih letih slovenske demokratizacije in osamosvajanja. Vendar ta projekt ni ohranil prvotno smer in socialdemokratsko ime so si neupravičeno prilastili tej ideji povsem tuji politični stremuhi. Tako v Sloveniji še danes nimamo opravka z normalno levico, saj obstoječo kvazi-levico sestavljajo politični predstavniki bivšega režima, globoke države, tajkunskega kapitala in bančnega kriminala belih ovratnikov.

V Sloveniji nimamo evropske socialne demokracije. Zato ustanovitev stranke Novih socialdemokratov ni ustanovitev še ene istorodne stranke več v času pred parlamentarnimi volitvami. Kot bo pokazala Programska deklaracija, ki jo bomo predstavili na novinarski konferenci, gre za resno in odgovorno politično alternativo vladajoči politično-tajkunski eliti in po njeni podobi ukrojeni državi. Naloga nove stranke je združiti moči vseh podobno mislečih strank v močni predvolilni koaliciji in enotni listi za drugačno Slovenijo.”

 

Policija zlorabljena za maščevanje

Po hišni preiskavi policija Magajni na sodišču ni nič dokazala. Računalniške diske, ki so mu jih zaplenili, so policisti menda takoj izgubili. Zaplenili so mu leta 2010 celo prenosnik državnega zbora, ki ga Magajni nikoli niso vrnili.

Magajna je že leta 2010 ocenil, da gre za maščevanje, ker v državnem zboru ni bil pripravljen podpreti novega zakona o RTV, ki bi levici omogočil kadrovsko prevzeti javno RTV. Zamere si je še posebej nakopal, ker je prispeval celo podpis za zahtevo za referendum poslancem SDS in SNS. Referendum pa se končal precej slabo za tedanjo koalicijo. Tako:

Balažičeva Avstralija

Več o dogajanju v povezavi s preiskavami pri Magajni si lahko preberete na povezavi tukaj. Policijska preiskava stanovanja Andreja Magajne je eden od več primerov v preteklosti, ko se zdi precej verjetno, da so bili policisti zlorabljeni za politično obračunavanje.

Balažic je bil v vladi Boruta Pahorja najprej govorec zunanjega ministrstva. Leta 2011 pa je bil imenovan za veleposlanika v Avstraliji. Mandata ni končal. Na predlog zunanjega ministra Karla Erjavca (Desus) ga je predsednik republike Borut Pahor junija 2014 odpoklical zaradi udeležbe Nicholasa Omana na odprtju konzulata v Melbournu. Balažic je trdil, da je komunikacijo z Omanom zahtevala premierka Alenka Bratušek za zbiranje podatkov o predsedniku SDS Janezu Janši in prepis domnevnih naftnih zemljišč, ki bi jih naj Oman posedoval v BIH. Bratuškova je to zanikala.

V registru političnih strank je trenutno 90 strank. Kot zastopnik Novih socialdemokratov, ki imajo kratico (NS), je vpisan Milan Balažič. Balažič in Magajna nameravata novo stranko javnosti bolj uradno predstaviti jutri.

 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu